20.5.22

Τα κανάλια δεν τον τίμησαν...


Ένας σπουδαίος Έλληνας, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, έφυγε από τη ζωή και η είδηση του θανάτου του διαδόθηκε στα σάιτ περίπου στις 6:30 το απόγευμα της Πέμπτης –λίγο πριν ή λίγο μετά. Τα κανάλια στα βραδινά δελτία τους αιφνιδιάστηκαν και δεν τον τίμησαν όσο και όπως έπρεπε. 

Ανάλογα με τον... χρόνο που άρχισαν οι εκπομπές τους, καλύτερη παρουσίαση είχε το δελτίο του Αντένα, που και πιο γρήγορα από τα άλλα αναφέρθηκε στη θλιβερή είδηση και καλύτερη κάλυψη είχε. Αντίθετα, τα υπόλοιπα, πλην ΕΡΤ που άρχισε αρκετά αργότερα το δελτίο της, αφιέρωσαν ελάχιστο χρόνο, όχι μεγαλύτερο των δυο λεπτών! 

Ο Αντένα φάνηκε αρχικά σαν να έχασε την είδηση αλλά στη συνέχεια έδειξε εγρήγορση. Άρχισε χωρίς να αναφέρεται στους τίτλους για την απώλεια μολονότι η είδηση είχε κυκλοφορήσει μερικά λεπτά πριν σε διαδικτυακά Μέσα. Όμως στις 6.50, δηλαδή περίπου πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δελτίου, ο Νίκος Χατζηνικολάου ανέφερε την πληροφορία, έδωσε τον λόγο για το ρεπορτάζ στην Τζίνα Στασινοπούλου που είπε ένα σύντομο βιογραφικό και αμέσως μετά βγήκε στο δελτίο τηλεφωνικά ο Κώστας Γαβράς, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη και μόλις είχε πληροφορηθεί τον θάνατό του. Η συνομιλία με τον Γαβρά ήταν ό,τι καλύτερο βγήκε στο σύνολο των δελτίων.

Ο Alpha παρουσίασε την είδηση περίπου 13 λεπτά μετά τη έναρξη του δελτίου και της διέθεσε γύρω στο ενάμισι λεπτό, ενώ τον ίδιο χρόνο αφιέρωσε και ο Star που μίλησε για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου περίπου 16 λεπτά μετά τη έναρξη. Πιο καθυστερημένα αναφέρθηκε στην απώλεια το Open, δηλαδή περίπου 46 λεπτά μετά την έναρξη και η παρουσίαση της είδησης δεν ξεπέρασε το ενάμισι λεπτό. Το Mega, με ώρα έναρξη 7:45, είχε στους τίτλους του την είδηση και την ανακοίνωσε στην αρχή του δελτίου. Αλλά και αυτό έκανε φτωχή και σύντομη παρουσίαση, μόλις 2 λεπτών, στα οποία περιλαμβανόταν και δήλωση του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη τον περασμένο Δεκέμβριο στην εκπομπή «Στο σπίτι με το  Mega» που ήταν αφιερωμένη στον Σταμάτη Σπανουδάκη. Ο Skai είχε την είδηση στον τελευταίο από τους τίτλους της έναρξης. 

Γενικά τα κανάλια φάνηκαν κατώτερα της περίστασης. Ο οικουμενικός Vangelis, που θαυμάστηκε παγκοσμίως, άξιζε περισσότερη τιμή και εγρήγορση γιατί δεν είναι πολλοί οι καλλιτέχνες που πρόβαλαν την Ελλάδα όσο αυτός... 

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: