20.5.22

Οι νέοι συσχετισμοί, ο ρόλος Τζανακόπουλου...


...κι ο «αδέσμευτος» Τσίπρας...

Στο 70% διαμορφώνεται η συμμετοχή στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στελεχών που ανήκουν στις προεδρικές τάσεις- Κίνηση Μελών, ΡΕΝΕ, ΔΗΜΑΡ, Γέφυρα, Κοινωνική Συμφωνία, Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία κ.λπ.-, στο 20% της Ομπρέλας, ενώ το... υπόλοιπο 10% καταλαμβάνεται από μικρότερες τάσεις ή ανένταχτους υποψήφιους, όπως ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης.

Στο μεταξύ, στην Κουμουνδούρου αποδίδουν τα νέα σενάρια που διαρρέονται από το Μέγαρο Μαξίμου περί πρόωρων εκλογών στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου και στον πανικό που έχει προκληθεί και στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την εκλογική διαδικασία στο ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Κυριακή και στη δυναμική που έχει ήδη αναπτύξει η αξιωματική αντιπολίτευση στην κοινωνία.

Όπως κι αν έχει, δηλώνουν πανέτοιμοι για τη μάχη, εκτιμούν πως θα έχουν ετοιμάσει τα ψηφοδέλτιά τους σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και υπενθυμίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει εκλογές ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ως προς τις αλλαγές στο εσωτερικό του κόμματος, αυτές είναι πολύ πιθανό να μην αφορούν τον γραμματέα του Δημήτρη Τζανακόπουλο, τον οποίο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιβάλλει με εμπιστοσύνη- ιδίως μετά κι από την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση δύο πολύ δύσκολων διαδικασιών, του συνεδρίου και των εσωκομματικών εκλογών.

Κι ο ίδιος ο κ. Τζανακόπουλος, άλλωστε, δηλώνει πιστός στρατιώτης του προέδρου και του κόμματος.

Από την άλλη, ωστόσο, ο κ. Τσίπρας δεν αισθάνεται δεσμευμένος από τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ως προς την Κεντρική Επιτροπή κι αυτό γιατί επιλέχθηκε από ένα σώμα 40.000 μελών που είχαν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου κι όχι από αυτό των 110.000 που εγγράφηκαν στις 15 Μαΐου.

Αυτό έχει τη σημασία του για τη στελέχωση του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο επιθυμία και του προέδρου είναι να συνεδριάζει μία φορά την εβδομάδα εφόσον το επιτρέπουν και οι περιστάσεις, αλλά και της Εκτελεστικής Γραμματείας που αντικαθιστά το Πολιτικό Κέντρο και θα συνεδριάζει ημερησίως εν είδει πρωινού καφέ...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: