16.5.22

Εισαγγελική έρευνα...


...για τον θάνατο του 13χρονου στα Κάτω Πατήσια...

Την τέλεση του αδικήματος της συμμετοχής σε αυτοκτονία, όσον αφορά στον θάνατο του 13χρονου αγοριού στα Κάτω Πατήσια, το οποίο βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιο του από τους... γονείς του, διερευνούν πλέον οι εισαγγελικές αρχές.

Την εντολή για διενέργεια έρευνας –και μάλιστα κατεπείγουσας- έδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Σκοπός είναι διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο το βράδυ της Παρασκευής από τους γονείς του, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά το παιδί είχε ήδη φύγει από τη ζωή.

Μάλιστα ήδη ξεκινήσει η αστυνομική έρευνα ως προς τα αίτια που οδήγησαν το 13χρονο αγόρι στην αυτοκτονία. Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι η πράξη του αυτή να είναι αποτέλεσμα συμμετοχής του σε μια «πρόκληση» της δημοφιλούς πλατφόρμας στα social media Tik Tok, που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Η «πρόκληση» αυτή ενθαρρύνει τα άτομα να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, για να ανεβάσουν στη συνέχεια το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα. Ωστόσο, φαίνεται πως η συγκεκριμένη πρόκληση έχει αποβεί μοιραία αρκετές φορές στο παρελθόν, με τους γιατρούς να προειδοποιούν ότι μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, κρίσεις, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: