15.5.22

Μεγάλη η συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ...



Μαζική προσέλευση κόσμου και ουρές σε εκλογικά τμήματα παρατηρούνται κατά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανάδειξη του προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η... πολύ μεγάλη συμμετοχή των πολιτών τόσο στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις, όσο και στην περιφέρεια, συνεχίζεται, ενώ μέχρι τις 14:00 είχαν ψηφίσει σύμφωνα μόνο με τους εγγεγραμμένους στα τάμπλετ, 70.000 πολίτες στα εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια.

Παράλληλα, συνεχίζεται η μαζική ροή εγγραφής νέων μελών. Είναι ενδεικτικό ότι η αναλογία παλιών και νέων μελών είναι περίπου ένα προς δύο. Σημειώνεται ότι τα εγγεγραμμένα μέλη στα τέλη του Μαρτίου άγγιζαν μόλις τα 61.600, ένας αριθμός που βεβαίως δεν απηχεί –σε καμία περίπτωση– την πραγματική εικόνα των φίλων του κόμματος.


Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε στις 8 το πρωί, σε 1.000 εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια, και θα ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ. 

Τα πολιτικά μηνύματα

Το στοίχημα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης –και για τον πρόεδρό του, Αλέξη Τσίπρα– είναι η μεγάλη συμμετοχή των μελών στην εκλογική διαδικασία, ώστε να σταλούν τα σχετικά πολιτικά μηνύματα. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας συνδέει τη μαζική συμμετοχή με ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην οποία εξαπολύει συνεχώς σφοδρή επίθεση σχεδόν στο σύνολο των σημαντικών θεμάτων: από την πανδημία και τα εργασιακά, μέχρι την ακρίβεια και την εξωτερική πολιτική.

Όλα αυτά τη στιγμή που η χώρα καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχουν μπει –αν όχι σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο, αλλά τουλάχιστον– σε μια περίοδο εκλογικής ετοιμότητας.


Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια ιστορική μέρα για το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι η πρώτη φορά που πρόεδρος και Κ.Ε. του κόμματος εκλέγονται από τη βάση. Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: