23.5.22

Η ολική επαναφορά και τα «όχι» Ανδρουλάκη...


Μετά την μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές και το (πετυχημένο) συνέδριο, στο ΠΑΣΟΚ έχουν κάθε λόγο να ατενίζουν το πολιτικό τους μέλλον με... αισιοδοξία. Η επιστροφή του πράσινου ήλιου, η μαζική παρουσία όλων των δυνάμεων της παράταξης (κυρίως όσων είχαν «αποστασιοποιηθεί») αποδεικνύει ότι το κόμμα… επέστρεψε ενώ και η παρουσία νέων στελεχών, κυρίως νέων, δημιουργεί εύλογες προσδοκίες για το αύριο. «Νέοι» και «παλιοί» μαζί για να γίνει ξανά το ΠΑΣΟΚ δυνατό έλεγαν ορισμένοι στα πηγαδάκια του συνεδρίου, που έβλεπαν στις πρώτες σειρές τον Ε. Βενιζέλο, τον Γ. Παπανδρέου και τον Κ. Σημίτη, δίπλα σε νέα πρόσωπα, όπως για παράδειγμα τον Α. Σπυρόπουλο. Πρόκειται για μια «μαγιά» που θεωρούν ότι μπορεί να επαναφέρει το κόμμα ακόμα και στην εξουσία, εφόσον η στρατηγική Ανδρουλάκη αποδώσει.

Ήδη ο κ. Ανδρουλάκης, για να αποφύγει τις… κακοτοπιές, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στη Νέα Δημοκρατία. «Πολιτική αυτονομία» είναι η λέξη κλειδί, δεδομένου η Ιστορία έχει «δείξει» ότι οποιαδήποτε είδους σύμπραξη μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα. «Είμαστε στην απέναντι όχθη από αυτούς που μας καλούν για προοδευτικά μέτωπα και κέρδισαν την κυβέρνηση το 2015. Τότε έλεγαν ότι πήραν την κυβέρνηση και όχι την εξουσία δείχνοντας ποια είναι η θέση τους η αξιακή για τον σεβασμό στο κράτος και στη διάκριση των εξουσιών», επισήμανε αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσθεσε σχετικά με μια ενδεχόμενη συνεργασία με τη ΝΔ: «Είμαστε στην απέναντι όχθη απ' αυτούς που μας καλούν για μέτωπα λογικής και στηρίζουν την κομματική τους ηγεμονία στο ρουσφέτι, στο πελατειακό κράτος και σήμερα είναι πρωταθλητές των απευθείας αναθέσεων». « Και οι δύο είναι στην ίδια όψη του νομίσματος γιατί και ο λαϊκισμός που εκφράζουν και ο ελιτισμός είναι ίδιες όψεις στο νόμισμα της περιφρόνησης των πραγματικών προβλημάτων του λαού».

Αξιοσημείωτο, τέλος, είναι ότι ο Ν. Ανδρουλάκης είπε ένα ακόμη μεγάλο «όχι». Σε όλους όσοι πήδηξαν από το καράβι και συνεργάστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ή στο εγγύς μέλλον ψάξουν να επιστρέψουν. «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος και να τονίσω ότι σε αυτή τη νέα εποχή δεν μπορούν να γίνουν αξιακές εκπτώσεις. Όσοι επέλεξαν να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ με μόνο στόχο την καρέκλα και μόνη πυξίδα την εξουσιομανία τους, χτυπώντας την παράταξη ανελέητα ως σύγχρονοι γενίτσαροι, δεν έχουν και δε θα έχουν καμία θέση ανάμεσα μας», τόνισε χαρακτηριστικά και μάλιστα έλαβε (καθόλου τυχαίο) το θερμό χειροκρότημα των Συνέδρων...

Αλέξανδρος Διαμάντης

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: