21.5.22

Με κλειστά χαρτιά για την επόμενη μέρα...


Από το κλειστό του Τάε Κβον Ντο, παρουσία 4.600 συνέδρων αλλά και προσώπων όπως οι Κ. Σημίτης, Ευ. Βενιζέλος, Ά. Διαμαντοπούλου, που τα τελευταία χρόνια είχαν αποστασιοποιηθεί, ο Νίκος Ανδρουλάκης άνοιξε τις εργασίες του τριήμερου συνεδρίου περιγράφοντας το εγχείρημα της ανασυγκρότησης και του δίπτυχου της «ανανέωσης - ενότητας» του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. με... τη φράση «δεν κάνουμε βουτιά στο παρελθόν, αλλά άλμα προς το μέλλον». 

Παρότι οι δημοσκοπικές μετρήσεις καταγράφουν πτώση των ποσοστών από τα αρχικά περισσότερα φιλόδοξα ευρήματα, ο Ν. Ανδρουλάκης έθεσε ως στόχο την ανάδειξη του κόμματος του στον πόλο διακυβέρνησης που θα είναι ο αντίπαλος της Ν.Δ., θέση την οποία κατέχει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Την ίδια στιγμή, απέφυγε εκ νέου να ανοίξει τα χαρτιά του για τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Είπε ειδικότερα ότι «αυτόνομη στρατηγική και πορεία της παράταξής μας δεν σημαίνει κομπάρσοι», αλλά «κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό κορμό, πρόγραμμα και αντίστοιχη στελέχωση». Χαρακτήρισε «ψευτοδίλημμα» εκ μέρους της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ το ερώτημα «με ποιο μεγάλο κόμμα θα συμπράξουμε», αναφέροντας ότι «κανένας από τους δύο δεν θέλει να μοιραστούμε την εξουσία» και ότι «δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ, θέλουν τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ». «Διεκδικούμε να γίνουμε ο αξιόπιστος πόλος διακυβέρνησης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.», είπε. 

Με έντονες αναφορές στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και τις αρχές της, παρουσία και υψηλόβαθμων σοσιαλδημοκρατών αξιωματούχων (ο επικεφαλής της Ευρωομάδας των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ και ο πρόεδρος του ΕΣΚ Σεργκέι Στάνισεφ) και με κεντρικό μότο του συνεδρίου το «η κοινωνία στο προσκήνιο», ο Ν. Ανδρουλάκης είπε ότι φιλοδοξεί να φτιάξει κόμμα χρήσιμο, που εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις αγωνίες των πολιτών. «Εμείς δίνουμε τη μάχη του συγκεκριμένου», είπε. 

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αντιμετωπίζει την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια με ημίμετρα», επισημαίνοντας ότι πράγματι όλες οι κρίσεις έρχονται απ’ έξω «αλλά η διαχείριση και οι επιπτώσεις της είναι εθνικές»...

Νίκος Λιονάκης 

H ΑΥΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: