23.5.22

Αποφάσεις μετά το Νταβός...


Τα τελευταία 24ωρα υπάρχει έντονη παραφιλολογία πως είμαστε προ των πυλών ανασχηματισμού, με τους υπουργούς και υφυπουργούς να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Η πραγματικότητα είναι πως εισηγήσεις για... αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα υπάρχουν, αλλά ο πρωθυπουργός δεν έχει πάρει οριστικές αποφάσεις. 

Αυτό αναμένεται να γίνει μετά την επιστροφή του από το Νταβός, την ερχόμενη Τετάρτη. Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Παρασκευή υπουργικό συμβούλιο. Συνεπώς, η Πέμπτη θα μπορούσε να είναι μια ημέρα αποφάσεων.

Αλλαγές με το σταγονόμετρο

Οπως συνέβη και στους προηγούμενους «ανασχηματισμούς», σε περίπτωση αλλαγών δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε κάτι σαρωτικό, που δεν είναι στην κουλτούρα Μητσοτάκη και δεν προκρίνεται σε καμία περίπτωση ειδικά τώρα που βρισκόμαστε ήδη ατύπως σε προεκλογική περίοδο και οι κινήσεις πρέπει να είναι χειρουργικές. 

Οσο πάντως υπάρχουν εισηγήσεις για αλλαγές, άλλο τόσο υπάρχουν και οι αντίθετες, καθώς, όπως λένε, οι ανασχηματισμοί πάντα δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν...

Θεωρείο - Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: