20.5.22

Για σεξουαλική παρενόχληση αεροσυνοδού καταγγέλλεται ο Μασκ...Επιχείρηση συκοφάντησής εις βάρος του κατήγγειλε χθες στο Twitter ο Έλον Μασκ, λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί που εμφανίζονται σε ρεπορτάζ του Bussiness Insider σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση αεροσυνοδού από τον ίδιο το 2016 είναι «παντελώς αναληθείς».

Ο... ειδησεογραφικός ιστότοπος είχε αναφέρει χθες ότι η εταιρεία SpaceX του Μασκ πλήρωσε 250.000 δολάρια το 2018 για να εξασφαλίσει τη σιωπή της αναφορικά μια κατηγορία για σεξουαλική παρενόχληση από μια αεροσυνοδό ιδιωτικού αεριωθουμένου, η οποία δεν κατονομάζεται και είχε κατηγορήσει τον Μασκ ότι, ενώ του έκανε μασάζ σε μια ιδιωτική πτήση προς το Λονδίνο, εκείνος της έδειξε τα γεννητικά του όργανα, άγγιξε τους μηρούς της χωρίς τη συναίνεσή της και της ζήτησε να κάνει μια σεξουαλική πράξη.

Το επίμαχο άρθρο επικαλείται ως πηγή του ένα μη κατονομαζόμενο πρόσωπο που δήλωσε πως είναι φίλη της αεροσυνοδού. Η φίλη αυτή είχε προβεί σε μια δήλωση στο πλαίσιο του ιδιωτικού διακανονισμού του θέματος, σύμφωνα με το άρθρο.


«Προκαλώ αυτή την ψεύτρα που ισχυρίζεται ότι η φίλη της με είδε "εκτεθειμένο" να περιγράψει μόνο ένα χαρακτηριστικό μου, οτιδήποτε (ουλές, τατουάζ,...) που να μην είναι γνωστό στο κοινό. Δεν θα μπορέσει να το κάνει, επειδή δεν συνέβη ποτέ», έγραψε ο Μασκ στο Twitter.

Το Reuters σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει το δημοσίευμα του Business Insider, αφού δεν έχει υπάρξει απάντηση του ιστοτόπου στο αίτημα για σχολιασμό του ρεπορτάζ. Επιπλέον, ο Μασκ και η SpaceX δεν απάντησαν σε αιτήματα του πρακτορείου για σχολιασμό του δημοσιεύματος του Business Insider ή των ίδιων των μηνυμάτων του μεγιστάνα στο Twitter.

Η φίλη της αεροσυνοδού είπε επίσης στο Business Insider ότι ο Μασκ προσφέρθηκε να αγοράσει στη φίλη της, που δέχθηκε την παρενόχληση, ένα άλογο, αν «έκανε περισσότερα» από ένα μασάζ στη διάρκεια της πτήσης.

Η αεροσυνοδός θεωρεί πως η άρνησή της να δεχθεί την πρόταση του Μασκ έβλαψε τις πιθανότητές της να εργασθεί στην SpaceX και την έκανε να προσλάβει το 2018 ένα δικηγόρο, σύμφωνα με το Business Insider.

Η εταιρεία προχώρησε σε εξωδικαστικό διακανονισμό που περιέλαβε μια συμφωνία αποσιώπησης η οποία εμπόδισε την αεροσυνοδό να μιλήσει γι' αυτή, σύμφωνα με τον Business Insider. Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος δεν κατονόμασε τη φίλη της αεροσυνοδού.

Ο Μασκ, ο οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc και προσπαθεί να αγοράσει την Twitter Inc δήλωσε προχθές την ανοιχτή πολιτική του στήριξη στους Ρεπουμπλικάνους εναντίον των Δημοκρατικών και προέβλεψε ότι θα ακολουθήσει «μια εκστρατεία σε βάρος μου με βρώμικα κόλπα», η οποία έχει στόχο να σαμποτάρει τις διαδικασίες για την εξαγορά του Twitter.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Insider», ο Μασκ φέρεται να δήλωσε πως η ιστορία της αεροσυνοδού είναι «πλήγμα (σε βάρος του) με πολιτικά κίνητρα» και πως «υπάρχουν πολλά περισσότερα σ' αυτή την ιστορία».

Επιπλέον, ο δισεκατομμυριούχος έγραψε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Θα πρέπει να δει κανείς τις επιθέσεις εναντίον μου μέσα από πολιτικό πρίσμα -αυτό είναι το σύνηθες (άθλιο) εγχειρίδιό τους- αλλά τίποτε δεν θα με αποτρέψει από τη μάχη για ένα καλό μέλλον και για το δικαίωμά σας στην ελευθερία του λόγου». Στο αρχικό μήνυμα δεν ανέφερε συγκεκριμένα τις κατηγορίες που περιέχει το άρθρο του Business Insider.

Δεν υπάρχουν σχόλια: