20.5.22

Ξεκινά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ...


Σημίτης, Παπανδρέου και Βενιζέλος στο βήμα...

Ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες, να «κατέβουν» στο τριήμερο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν σήμερα το απόγευμα στο Τάε Κβον Ντο, απευθύνει ο Νίκος Ανδρουλάκης με την πεποίθηση ότι η μαζική συμμετοχή θα δημιουργήσει και θα «σφραγίσει» ένα ακόμη «δυνατό» πολιτικό γεγονός στο... εσωτερικό σκηνικό.

Η αλήθεια είναι ότι ο αρχηγός της Χαριλάου Τρικούπη φιλοδοξεί ότι μέσω του Συνεδρίου θα αναδειχθεί εκ νέου η δυναμική, που υπό την ηγεσία του, αναπτύσσει το κόμμα του κι ότι ο ίδιος θα καταφέρει να περιγράψει με ενάργεια- τόσο στο κομματικό όσο και στο ευρύτερο κοινό- το σχέδιο που συγκροτεί για την διακυβέρνηση της χώρας με αφετηρία τις προσεχείς εκλογές. Ο κ. Ανδρουλάκης με την ομιλία του σήμερα το βράδυ επιθυμεί να α ερωτήματα που θέτουν οι πολίτες σε κάθε ευκαιρία και αφορούν στο ρόλο του ΠΑΣΟΚ μπροστά στα κρίσιμα διλήμματα. 

Θα επιδιώξει να παρουσιάσει τις προγραμματικές προτεραιότητες της Χαριλάου Τρικούπη και να αναφερθεί, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις, στα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως αυτό της ενεργειακής ακρίβειας. Θα δώσει έμφαση στο δημογραφικό και την κοινωνική κατοικία διατηρώντας το βλέμμα στη νέα γενιά, αλλά και με «στροφή» στις μεγαλύτερες ηλικίες θα μιλήσει για το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα.

Είναι προφανές ότι το «αφήγημα» θα ξεκινήσει με την ανάλυση των διεθνών και ευρωπαϊκών εξελίξεων μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και των εθνικών θεμάτων με φόντο την προκλητική στάση της Τουρκίας. Σε κάθε περίπτωση η ομιλία του κ. Ανδρουλάκη θα έχει πολλές αναφορές στα της «ταυτότητας» του ΠΑΣΟΚ και της δράσης που θα αναπτύξει κατά την προεκλογική περίοδο- άλλωστε ο αρχηγός του κόμματος πιστεύει ότι ο Κ. Μητσοτάκης αναζητεί «παράθυρο» για πρόωρες εκλογές μέσα στο φθινόπωρο. Γι’ αυτό και θα επιχειρήσει να συνδέσει το νέο εγχείρημα με την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων στη «λογική» ότι πλησιάζει η σκληρή αναμέτρηση με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές κάλπες.

«Θέλω όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογές και αυτή είναι η απάντηση σε όσους ρωτάνε, θέτοντας ψευτοδιλήμματα για την στάση μας μπροστά στο αποτέλεσμα της κάλπης», λέει στους συνεργάτες του ο κ. Ανδρουλάκης επαναλαμβάνοντας ότι «ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε ο κ. Τσίπρας θα δουν πρωθυπουργικές καρέκλες από εμάς». Θα εξηγήσει περαιτέρω το σκεπτικό του από το βήμα του Συνεδρίου; Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «δεν θα διευκολύνει τους πολιτικούς αντιπάλους του αλλά θα στηρίξει την προοπτική πολιτικής σταθερότητας στη χώρα από την πρώτη Κυριακή». Μάλιστα στέκονται στη δήλωση που έκανε χθες στο ραδιόφωνο του Σκάι, όπου καταρχάς στράφηκε εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «αν ήθελαν κυβερνητικές συνεργασίες θα είχαν ψηφίσει άλλο εκλογικό νόμο». Για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κόψει το δρόμο υπογραμμίζοντας ότι «ήταν επώδυνη για τον ελληνικό η περίοδος διακυβέρνησης της Κουμουνδούρου με τον Πάνο Καμμένο»...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: