15.5.22

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: 140.000 στις κάλπες...


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία.
Αναμένεται δήλωση Αλ. Τσίπρα...
Πάνω από 140.000 πολίτες έσπευσαν στις κάλπες την Κυριακή για την ανάδειξης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την επόμενη ώρα αναμένεται δήλωση-ομιλία του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου.

Το «φράγμα» του 6ψήφιου αριθμού συμμετοχής, με... βάση τα στοιχεία από τα 1000 εκλογικά κέντρα της χώρας φέρεται να ξεπεράστηκε γύρω στις 5 το απόγευμα. Ο αρχικός προγραμματισμός ήθελε τις κάλπες να κλείνουν στις 20:00, ωστόσο λόγω της μεγάλης συμμετοχής, δόθηκε παράταση μιας ώρας. Μετά τις 21:00 η διαδικασία συνεχίστηκε μόνο όπου υπήρχαν ουρές.

 
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έχει ήδη διπλασιάσει τα μέλη του, αφού –θυμίζουμε- οι ψηφοφόροι που προσέρχονται μπορούν την ίδια στιγμή να αποκτήσουν την ιδιότητα του μέλους και να ψηφίσουν στην κάλπη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης το ποιοτικό στοιχείο που ήδη καταγράφεται είναι το ότι τα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερδιπλάσια από αυτά που ήδη υπήρχαν με την αναλογία παλιών και νέων μελών να είναι 1 προς 2.
 
Ηλίας Νικολακόπουλος: Αύριο θα βρεθούμε με άλλο κόμμα

Όπως επισήμανε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής για τις εσωκομματικές εκλογές Ηλίας Νικολακόπουλος «ήταν μια πρωτόγνωρη διαδικασία ιδιαίτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, με αυτή την πρωτοβουλία που πήρε προκάλεσε μια διεύρυνση του κομματικού ιστού». Θύμισε μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ«το Γενάρη του 15 είχε μετά βίας 30.000 μέλη, έφθασε στις 60.000 μέλη και σήμερα αναμένουμε υπερδιπλασιασμό των μελών».

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

 Ο Ηλίας Νικολακόπουλος εκτίμησε πως «θα βρεθούμε από αύριο με ένα άλλο κόμμα. Ένα διευρυμένο άλλο κόμμα» τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο ίδιο μέγεθος, μπορεί και λίγο παραπάνω από τους άλλους διεκδικητές της εξουσίας». Ανέφερε μάλιστα πως «μιλάμε για ένα άλλο κομματικό φαινόμενο» σε μία περίοδο που τα κόμματα στην Ευρώπη βρίσκονται σε κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: