17.5.22

Πιθανότατα θύμα εκφοβισμού ο 14χρονος που απαγχονίστηκε...



Με μια ζώνη απαγχονίστηκε ο 14χρονος μαθητής που έθεσε τέλος στη ζωή του στον Κολωνό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη νεκροψία-νεκροτομή. Το παιδί, σύμφωνα με τους συμμαθητές του, είχε δεχθεί πολλές και συχνές επιθέσεις από άλλους μαθητές.

Η... κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη, 18 Μαΐου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες σχετικά με τη νεκροψία-νεκροτομή, που πραγματοποίησε η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριάνου, ο θάνατός του προήλθε διά του απαγχονισμού. Φέρεται ότι πήρε μία ζώνη, δημιούργησε θηλιά και κρεμάστηκε από το κρεβάτι του. Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένονται και οι τοξικολογικές εξετάσεις, ώστε να συνταχθεί η ιατροδικαστική έκθεση.


Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο 14χρονος πήρε μια ζώνη, δημιούργησε μια θηλιά, την πέρασε στο λαιμό του και κρεμάστηκε από το κρεβάτι του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και στοιχεία που παρουσίασε η ΕΡΤ, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο του σχολικού εκφοβισμού και έχει κληθεί να καταθέσει και ο διευθυντής του σχολείου του.

Όπως δήλωσαν συμμαθητές του, ο 14χρονος, που ήταν αθλητής πάλης, δεχόταν απειλές και επιθέσεις από άλλους μαθητές, ακόμη και την ημέρα που έδωσε τέλος στη ζωή του. Επίσης, γονείς άλλων παιδιών που φοιτούν στο ίδιο σχολείο, κάνουν λόγο για αδιαφορία της σχολικής διεύθυνσης στα περιστατικά βίας.  
Πληθαίνουν οι μαρτυρίες για σοβαρά κρούσματα μπούλινγκ στο σχολείο του 14χρονου που έβαλε τέλος στη ζωή του.

Γονείς αποκαλύπτουν στον Alpha, ότι οι επιθέσεις γίνονται ακόμη και με χρήση μαχαιριών, κάτι που - όπως λένε - γνωρίζει το σχολείο . 

Οι συμμαθητές του έχουν αναφερθεί σε συγκεκριμένη ομάδα ατόμων που κάνει bullying σε αρκετά παιδιά, ενώ μέλη της είχαν αποβληθεί από το σχολείο παλαιότερα. Επίσης, έγινε γνωστό ότι παλαιότερα είχε κλαπεί το κινητό τηλέφωνο του 14χρονου, ενώ στόχος της ομάδας αυτής ήταν τα ρούχα που φορούσε και τα μαλλιά του.

Στη διαλεύκανση της υπόθεση  αναμένεται να συμβάλουν οι καταθέσεις των γονιών και του 16χρονου αδερφού του παιδιού, των συμμαθητών και των καθηγητών του, όπως και οι απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου εξετάζονται το κινητό και ο υπολογιστής του. Για την υπόθεση έχει διαταχθεί διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ώστε να διερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία.

Μεταξύ άλλων θα εξεταστεί η πιθανότητα ο θάνατος του παιδιού να συνδέεται με συμμετοχή του σε μια «πρόκληση» της δημοφιλούς πλατφόρμας στα social media Tik Tok, που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης». Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει βρεθεί ήδη ένα βίντεο σχετικό με το παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: