14.4.22

Η πανδημία πάει διακοπές...


Δεν πάνε να πεθαίνουν 60 με 70 άνθρωποι κάθε μέρα. Δεν πάνε να κολλάνε και να ξανακολλάνε χιλιάδες άνθρωποι κάθε μέρα. Δεν πάνε να γεμίζουν τα νοσοκομεία. Το...καλοκαίρι έρχεται, μαζί και οι τουρίστες, και όλα θα μπουν στο πατάρι μαζί με τα χειμωνιάτικα. Μέτρα, μάσκες, πιστοποιητικά, τεστ και πρόστιμα, όλα στη ναφθαλίνη μέχρι το φθινόπωρο. Και άσε τους επιστήμονες να λένε και άσε τους ειδικούς να φωνάζουν.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει ραντεβού με την πανδημία τον Σεπτέμβριο. Για μια ακόμη χρονιά η κυβέρνηση βάζει ως προτεραιότητα την τουριστική δραστηριότητα ανοίγοντας τα πάντα χωρίς περιοριστικούς όρους. Μετά το Πάσχα λοιπόν ο υπουργός Υγείας αποφάσισε να κηρύξει το τέλος της πανδημίας αδιαφορώντας για τους τρομακτικούς δείκτες, που μόνο τον εφησυχασμό και τη χαλάρωση δεν υπαγορεύουν.

Για μια ακόμη χρονιά οι μάσκες πέφτουν, μεταφορικά και κυριολεκτικά, λίγο πριν από το καλοκαίρι αποκαλύπτοντας την κυβερνητική υποκρισία όσον αφορά τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, με τα παθήματα των δύο προηγούμενων χρόνων να μην γίνονται μαθήματα. Και οι πολίτες, θεατές σε ένα έργο που το έχουν ξαναδεί.

Ένα έργο σε επανάληψη, που θα το ξαναδούμε τον Σεπτέμβριο, τις ημέρες που θα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και οι ίδιοι υπουργοί θα φορέσουν ξανά τις μάσκες της υποκρισίας πουλώντας αγωνία και ενδιαφέρον για την πορεία της πανδημίας.

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο λοιπόν και ας είμαστε λιγότεροι τότε. Κι ας μετρηθούμε τον Σεπτέμβριο και κάποιοι ας λείπουν. Έτσι κι αλλιώς και αυτό ένα έργο σε επανάληψη είναι, που το μάθαμε, το συνηθίσαμε και τίποτα πια δεν μας ξαφνιάζει. Οπότε γιατί να χαλάσουμε τις διακοπές μας; Γιατί να μην εκμεταλλευτούμε τη χαλάρωση; Μέρος του έργου είμαστε πια και εμείς...

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: