20.4.22

Μέχρι και 20.000 Ρώσοι μισθοφόροι της Wagner...


...κατευθύνονται προς το Ντονμπάς...
Έως και είκοσι χιλιάδες Ρώσοι μισθοφόροι της ιδιωτικής εταιρείας «Wagner» αλλά και μαχητές από τη Συρία και τη Λιβύη,βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία και πολεμούν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων, όπως υποστηρίζει Ευρωπαίος αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας...

Ο αξιωματούχος έσπευσε να υποστηρίξει ότι, από δέκα έως 20 χιλιάδες μισθοφόροι του ιδιωτικού στρατού του Βλαντιμίρ Πούτιν «Wagner» όπως και μαχητές από τη Συρία και τη Λιβύη κατευθύνονται ήδη προς το Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.


Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», οι άνδρες αυτοί δεν έχουν οχήματα ή βαρέα όπλα και βρέθηκαν στην Ουκρανία για να ενισχύσουν τα ρωσικά στρατεύματα. Ο Αμερικανός αξιωματούχος προέβη στις δηλώσεις αυτές απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, όπως σχολιάζει το γαλλικό δημοσίευμα.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι έχουν παρατηρηθεί «μεταφορές, από ζώνες όπως η Συρία και η Λιβύη, προς την ανατολική περιοχή του Ντονμπάς», όπου η Ρωσία έχει επικεντρώσει σε αυτή τη φάση τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πόσοι ακριβώς από αυτούς τους «10 έως 20.000 άνδρες» είναι μισθοφόροι της οργάνωσης «Wagner» και πόσοι είναι μαχητές από τη Λιβύη ή τη Συρία. Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε επίσης ότι, μέσα σε διάστημα «τεσσάρων έως έξι μηνών», οι ρωσικές δυνάμεις θα έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την περιοχή του Λουχάνσκ, ένα τμήμα του Ντονμπάς και μια «γέφυρα» στην περιοχή της Ζαπορίζια.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η στρατηγική πόλη της Ουκρανίας, Μαριούπολη, θα υποστεί ολική καταστροφή εκτιμώντας ότι απώλειες θα είναι «χειρότερες απ' ότι στην Μπούτσα». Σε ότι αφορά την ιδιωτική οργάνωση «Wagner», υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον ιδιωτικό στρατό του προέδρου Πούτιν που αποτελείται από δέκα χιλιάδες επίλεκτους Ρώσους μισθοφόρους που έχουν εμπλακεί σε πολεμικές συγκρούσεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Επικεφαλής της οργάνωσης είναι ο Ντμίτρι Ούτκιν και χρηματοδότης ο έμπιστος του Πούτιν, Ρώσος ολιγάρχης Γεβγένι Πριγκοτσίν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: