6.3.22

Φουλ επίθεση Ζαχάροβα στις επιλογές τη ελληνικής κυβέρνησης...


Μετά τα «πυρά» της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα η Ρωσία αναβαθμίζει την επίθεση της στην ελληνική κυβέρνηση διά στόματος της Μαρίας Ζαχάροβα, η οποία σύμφωνα με το TASS δήλωσε πως «η... κοινή λογική έχει θυσιαστεί στα συλλογικά δυτικά σχέδια να βλάψουν τη Ρωσία με οποιοδήποτε κόστος. Οι διμερείς σχέσεις καταστρέφονται σκόπιμα και οι ρωσοελληνικές σχέσεις, δυστυχώς, δεν αποτελούν εξαίρεση». 

Σύμφωνα με την ίδια, «η Αθήνα ενεργά υποστηρίζει το καθεστώς κυρώσεων της Ε.Ε.» με στόχο «όσο το δυνατόν συντομότερα να εγκαταλειφθεί το ρωσικό φυσικό αέριο» σημειώνοντας πως η χωρίς διακοπή προμήθειά του «ήταν παράγοντας σταθερότητας του τοπικού ενεργειακού τομέα εδώ και δεκαετίες».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων, η Ζαχάροβα υποστηρίζει ότι «για χάρη αόριστων και αμφίβολων στόχων, η ελληνική ηγεσία είναι έτοιμη να ακυρώσει την κοινή ιστορική κληρονομιά, την οποία μέχρι χθες χαρακτήριζε φυσικό πλεονέκτημα στη συνεργασία της με τη Ρωσία». 


Το υπουργείο Εξωτερικών -αναφέρει το δημοσίευμα παραθέτοντας τη σχετική δήλωση- τονίζει και την χωρίς προηγούμενο εκστρατεία που έχει εξαπολύσει η Ελλάδα για να δυσφημίσει την πολιτική της Ρωσίας. «Ανώτατοι αξιωματούχοι στην Αθήνα επιτρέπουν στους εαυτούς τους να εξαπολύσουν σκληρές κατηγορίες κατά της χώρας μας και της ηγεσίας της, μιλώντας επίσης υποκριτικά για "απρόκλητη επιθετικότητα" κατά της Ουκρανίας, για την πρώτη "μαζική εισβολή" από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» δηλώνει και προσθέτει τα εξής:

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση επέλεξε να παρατηρεί σιωπηλά την εξόντωση των αμάχων στο Ντονμπάς, έγινε συνένοχος στην επί μακρόν γενοκτονία των κατοίκων στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Τώρα στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, έχουν αναδειχθεί  σε υποστηρικτές του καθεστώτος του Κιέβου και η ρωσοφοβική υστερία που προωθείται από τις αρχές έχει φτάσει σε σημείο ανάφλεξης. Σε αυτή τη βάση, έχουν ληφθεί βαθιά λανθασμένες, εγκληματικές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης και της αποστολής όπλων στην Ουκρανία. Το αποτέλεσμα θα είναι να στραφούν, μεταξύ άλλων και κατά αμάχων, συμπεριλαμβανομένων και Ελλήνων, τους οποίους τα ουκρανικά εθνικιστικά τάγματα χρησιμοποιούν ως ασπίδες και οι οποίοι ήδη έχουν πέσει θύματα αυτής της απάνθρωπης τακτικής». 

Ο χρόνος θα δείξει ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, αναφέρει η Ζαχάροβα σύμφωνα με το TASS, καταλήγοντας ότι «πιστεύουμε πως οι ιστορικοί δεσμοί που ενώνουν τους λαούς της Ρωσίας και της Ελλάδας θα αντέξουν αυτές τις δοκιμασίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: