3.1.22

Το Facebook έριξε ξανά το προφίλ του Κραουνάκη...


Ήταν 27 Δεκεμβρίου 2021, όταν το Facebook έριξε το προφίλ του Σταμάτη Κραουνάκη μετά από ένα ποίημα που έγραψε για τον Κώστα Μπακογιάννη με αφορμή τη φιέστα των 17 λεπτών και των 214.000 ευρώ με τον Σάκη Ρουβά.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στα social media, με το... προφίλ του δημοφιλούς καλλιτέχνη να επανέρχεται μετά από μια ημέρα.

Όμως, οι βουλές του Facebook δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Έτσι πριν από λίγες ώρες, ο Σταμάτης Κραουνάκης είδε για μια ακόμα φορά το προφίλ του να εξαφανίζεται.

Όπως ανέφερε με ανάρτησή της η Έλενα Ακρίτα, ο Σταμάτης Κραουνάκη την πληροφόρησε ότι το προφίλ του για μια ακόμα φορά το έριξαν.

Όπως ο ίδιος ο Σταμάτης Κραουνάκης ανέφερε σε σχόλιό του σε ανάρτηση της δημοσιογράφου Ευγενίας Λουπάκη, αφορμή για να ρίξουν αυτή τη φορά το προφίλ του ήταν το κείμενο που έγραψε ο δημοφιλής καλλιτέχνης στην ιστοσελίδα ogdoo, για την απαγόρευση της μουσικής με αφορμή τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης στο άρθρο του επεσήμαινε ότι «Η μουσική γιατρεύει, δεν μεταδίδει τον ιό. Αν η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο της πανδημίας, δεν της επιτρέπει ο βασανισμένος κλάδος μας να στοχοποιήσει πάλι τη μουσική, αφήνοντας ένα ακροδεξιό, υπουργοποιημένο στην Υγεία, στέλεχός της, να καταργήσει δια ροπάλου τη μουσική επικοινωνία».

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε λίγα 24ωρα και το Twitter έριξε τον λογαριασμό του stand up κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου, μετά από ανάρτησή του για τον Κώστα Μπακογιάννη και πάλι με αφορμή το πρωτοχρονιάτικο πανάκριβο σόου στο Λυκαβηττό με τον Σάκη Ρουβά.

Αναλυτικά το άρθρο του Σταμάτη Κραουνάκη που ενόχλησε

«Πάλι η μουσική;

Μπορεί να ρυθμίσει τα ωράρια, ΟΚ δεκτόν, μπορεί να ζητήσει συνθήκες υγιεινής των χώρων και του προσωπικού, ΟΚ, άλλωστε όλοι είμαστε υπάκουοι συνέχεια, σ αυτό. 

Το να καταργεί τη μουσική επειδή της ξέφυγε ο έλεγχος, είναι η ελεεινότερη κίνηση.

Συνάδελφοι επισημαίνω κάτι. Ο σχεδιασμός είναι αμετακίνητος. Απ' την αρχή δεν θέλουν στα πόδια τους την Τέχνη.

Τι κάνει τώρα η κυβέρνηση;

Χτυπάει τη μικρή μεσαία διασκέδαση του Έλληνα. Μαύρη Πρωτοχρονιά πέρασαν όλοι, με τον Δήμαρχο Αθηναίων, εμμονικά και κακορίζικα, να στήνει μια αποτυχία στον λόφο.

Στόχος οι ζώνες οι οικονομικές.

Βαθιά ανισότητα, και καζινοποίηση.

Δεν έχει μία για επιδοματα αλλά φτιάχνει και νέα Ελλάδα ρεζίληδων.

Δεν θέλει ο δημιουργός, να έχει σχέση με κοινό. Απλό!

Από κάτω δουλεύει πάντα ο βασικός σχεδιασμός.

Όχι ένωση μέσα από την Τέχνη. Όχι συναίσθημα. 

Το ξαναγράφω: Η μουσική δεν μεταδίδει τον ιό. Τον ιό μεταδίδει η αναισθησία, ο διχασμός και ο κακός χειρισμός, μαζί με τον ανελέητο φόβο που μοιράζεται αφειδώς από τα Μέσα που ελέγχονται επί πληρωμή.

Χτυπάω το κουδούνι.

Συνάδελφοι μην καταδεχτείτε κανένα λάιβ στρίμινγκ, κανένα επίδομα φτώχειας. Είμαστε καλλιτέχνες, και καλώ και τους επιχειρηματίες των αιθουσών που παίζουμε μουσική, να μην υποταχτούν εύκολα σ' αυτή την άγρια συνθήκη του απόλυτα βίαιου αποκεφαλισμού της μουσικής της χώρας μας.

#music__is_here

#not_music_in_Greece_by_government»...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: