15.1.22

Η μαρτυρία «κλειδί» για το τροχαίο Μονογυιού...

 ΒΙΝΤΕΟ...

Παραμένουν τα ερωτήματα για το σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα της Πέμπτης στη Βούλα με θύμα τον Τζώρτζη Μονογυιό, οδηγό της πολυτελούς φεράρι που κατέληξε στο δένδρο.

 «Κλειδί» για την υπόθεση αποτελεί η...

κατάθεση που θα δώσει η σύζυγός του, η οποία νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα στα κάτω άκρα και έκανε χθες το πρώτο από τα αρκετά χειρουργεία που θα χρειαστεί. Σύμφωνα με δηλώσεις του αδελφού της, η 35χρονη δεν έχει πληροφορηθεί ακόμα, λόγω της κατάστασής της, το θάνατο του 45χρονου. 

 Όπως δηλώνει ο πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων, Παναγιώτης Μαδιάς, στην «Εφ.Συν.» που κυκλοφορεί, το αυτοκίνητο πρέπει να έτρεχε με πάνω από 120 χλμ. και προσέκρουσε στο δέντρο με 90-95 χλμ., ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα ήταν μεταχειρισμένο και μάλλον «πειραγμένο» για αγώνες πίστας. «Φως» στις συνθήκες του δυστυχήματος αναμένεται να ρίξει ο ειδικός πραματογνώμονας στον οποίο ανατέθηκε το η σύνταξη του πορίσματος. 

 «Η πρώτη εικόνα δείχνει ότι δεν εμπλέκεται άλλο αυτοκίνητο» ενώ «συγκεντρώνονται βίντεο από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της περιοχής», σύμφωνα με πηγές της Τροχαίας. Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπούσε στις υποθέσεις του τον εκλιπόντα, εξέφρασε χθες τους προβληματισμούς του και ζήτησε να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα. Mέσα στο 2021 δεκάδες συμπολίτες μας άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο και συνολικά 65 συμπολίτες το 2020. 

Ο Υπάτιος Πατμάνογλου, που είχε χάσει με τραγικό τρόπο την οικογένειά του σε τροχαίο με Πόρσε το 2017, έστειλε μήνυμα συλλυπητηρίων στους συγγενείς του θύματος και προέτρεψε όλους να ελέγχουν τα πάθη τους κι ειδικά το πάθος για την ταχύτητα. Εκτροπή ίδιας Φεράρι με του Τζώρτζη Μονογυιού Πόσο εύκολο είναι όμως τα εκτραπεί ένα γρήγορο αυτοκίνητο και συγκεκριμένα μία φεράρι; 

 

 

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται πώς ένας λάθος χειρισμός μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό τροχαίο. Σε αυτή την περίπτωση το όχημα -το ίδιο μοντέλο με εκείνο που είχε αγοράσει ο Τζώρτζης Μονογυιός- είχε αγοραστεί από τον οδηγό του μόλις μία μέρα πριν το ατύχημα.

 Όπως φαίνεται, η Ferrari 488 Pista κάνει υπερστροφή και καταλήγει με ταχύτητα σε σιδερένιο φράκτη. Ευτυχώς ο Ολλανδός οδηγός βγήκε σώος από το αυτοκίνητο και δεν υπήρξαν άλλα θύματα. Το υλικό κυκλοφορεί εδώ και ένα χρόνο και έχει σχολιαστεί από ειδικούς, όπως για παράδειγμα στο παρακάτω βίντεο:


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: