23.1.22

Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα λόγω κακοκαιρίας...



Η «Ελπίς» χτυπά τη χώρα και οι αρμόδιοι φορείς αποφασίζουν την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, τουλάχιστον για τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου. Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας επισημαίνει πως «σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και... για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

► Στο πλαίσιο αυτό, την αναστολή τής διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων  της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής, σε σύσκεψη του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με τους δημάρχους, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι. Οι δήμαρχοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη εξέφρασαν την πρόθεσή τους να μη λειτουργήσουν ούτε οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. 

Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής επισημαίνεται ότι ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το υπουργείο Παιδείας. Η Περιφέρεια Αττικής παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων και αφού αξιολογήσει την κατάσταση με νεότερη ανακοίνωση θα κάνει γνωστό αν θα παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων και την Τετάρτη.
► Επίσης, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηλείας, θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη λόγω του ψύχους. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive, η κατάσταση θα επανεξεταστεί την Τρίτη σχετικά με την λειτουργία των σχολείων την Τετάρτη.

► Κλειστά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στον τον Νομό Αχαΐας, όπως αποφασίστηκε έπειτα από από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα και επικοινωνία του αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου με τους διευθυντές των σχολείων.

► Με απόφαση του δήμου Ηρακλείου τα σχολεία τη Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ με δεδομένη την πρόβλεψη της ΕΜΥ για συνέχεια των καιρικών φαινομένων, η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί αύριο, οπότε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων τις επόμενες ημέρες. 

► Κλειστά σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, θα παραμείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη όλα τα σχολεία. Η απόφαση λήφθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επικρατήσουν το προσεχές διήμερο σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα. Κλειστοί θα παραμείνουν για το ίδιο διάστημα και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου Χανίων. Σε περίπτωση ανάγκης παράτασης του μέτρου θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

► Στην Εύβοια, εκτός από τους Δήμους Καρύστου, Ερέτριας και Κύμης-Αλιβερίου σχετικές αποφάσεις εξέδωσαν και οι Δήμοι Λίμνης- Μαντουδίου - Αγίας Άννας και Χαλκιδέων σύμφωνα με τις οποίες θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τη Δευτέρα και την Τρίτη. Επίσης με απόφαση της και η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα αναστέλλει τη λειτουργία στους παιδικούς σταθμούς και τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές υποδομές του δήμου.

► Στη Φθιώτιδα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Θανάση Καρακάντζα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Δευτέρα και Τρίτη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αλλά και του παγετού.

► Στη Βοιωτία ήδη ανακοινώθηκε το κλείσιμο των σχολείων στους Δήμους Λιβαδειάς και Αλιάρτου-Θεσπιέων όπως και στον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας.

► Στην ΠΕ Φλώρινας οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές στον δήμο Φλώρινας και στον δήμο Πρεσπών, ενώ στον δήμο Αμυνταίου η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 9:15.

► Στην ΠΕ Κοζάνης οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές στον Δήμο Εορδαίας, ενώ στον δήμο Κοζάνης και στον δήμο Βελβεντού τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10:00. Στον Δήμο Βοΐου η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 9:15, ενώ στον δήμο Σερβίων οι σχολικές μονάδες Λιβαδερού και Τρανοβάλτου θα παραμείνουν κλειστές και στα Σέρβια, Βαθύλακο τα σχολεία θα λειτουργήσουν στις 9:15.

► Στην ΠΕ Καστοριάς οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές στους δήμου Καστοριάς και Άργους Ορεστικού, ενώ στο δήμο Νεστορίου τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9:15.

Στην ΠΕ Γρεβενών και στους δύο δήμου Γρεβενών και Δεσκάτης η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 9:15.

► Κλειστά θα είναι και τα σχολεία στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας για την τηλεκπαίδευση
Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει:

Σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβαθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: