26.1.22

Έκρηξη στη Συγγρού: Κλειστή μέχρι αύριο...


Γλιτώσαμε από θαύμα 100 νεκρούς, λένε στην ΕΛ.ΑΣ...

Αύριο το μεσημέρι αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία η λεωφόρος Συγγρού, που παραμένει κλειστή μετά την έκρηξη στο κτήριο του αριθμού 3, με έναν τραυματία, που συγκλόνισε το κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με... πηγές της ΕΛ.ΑΣ., θα πρέπει πρώτα να καθαρίσει ο δρόμος από τα συντρίμμια και να μην υπάρχει κίνδυνος για τις παρακείμενες επιχειρήσεις, τους διερχόμενους οδηγούς και τους πεζούς. O κίνδυνος είναι μεγάλος, καθώς υπάρχουν ολόκληρες τζαμαρίες, που κυριολεκτικά κρέμονται στο κενό. Φορτηγά του Δήμου Αθηναίων και ιδιωτών φορτώνουν και απομακρύνουν τα συντρίμμια από το σημείο.


H Συγγρού παραμένει κλειστή στο ρεύμα καθόδου, έως το ύψος της Φραντζή, στο Νέο Κόσμο, ενώ κλειστές είναι ακόμη η Αμαλίας και η Φιλελλήνων.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική πραγματοποιεί έρευνες, μαζί με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, για τα αίτια της έκρηξης. Για τον ίδιο σκοπό έχουν οριστεί και δύο ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες.

Τα νεότερα στοιχεία από τις έρευνες, σύμφωνα με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, ανατρέπουν πάντως όσα γνωρίζαμε έως τώρα για την έκρηξη. Και αυτό, καθώς το κτήριο στον αριθμό 3 της Συγγρού δεν έχει παροχή φυσικού αερίου. Αντίθετα, φυσικό αέριο διαθέτει το κτήριο στον αριθμό 7. Καθώς φαίνεται, το ωστικό κύμα από την έκρηξη στη Συγγρού 3 προκάλεσε διαρροή στην παροχή φυσικού αερίου μεταξύ των αριθμών 5 και 7. Οι τεχνικοί της Εταιρείας εκτιμούν ότι η έκρηξη στον αριθμό 3 προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου, την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ, σχολιάζοντας το μέγεθος της έκρηξης, έλεγαν ουσιαστικά ότι ήμασταν τυχεροί που σήμερα ήταν αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Εάν η έκρηξη είχε σημειωθεί σε ώρα αιχμής, θα θρηνούσαμε πάνω από 100 νεκρούς, εκτιμούν.

«Γλιτώσαμε από θαύμα» λένε χαρακτηριστικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: