15.1.22

Καταγγελία βιασμού στην Θεσσαλονίκη...


Με άρπαξαν τρία άτομα στο ασανσέρ, κατέθεσε η 24χρονη...

Aποκαλύψεις έρχονται στο προσκήνιο αναφορικά με την καταγγελία 24χρονης ότι τη βίασαν μέσα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Όπως είναι ήδη γνωστό, την επομένη της Πρωτοχρονιάς η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη προχώρησε στη σύλληψη ενός 27χρονου άνδρα, ο...

οποίος φέρεται να είναι συνιδιοκτήτης γνωστού μαγαζιού και να οργάνωσε μαζί με τους συνεργάτες του, ένα πάρτι σε σουίτα γνωστού ξενοδοχείου της πόλης. 

Στο πάρτι συμμετείχαν και επιχειρηματίες από την Αθήνα, με την κατάσταση να «εκτρέπεται» εις βάρος της 24χρονης. Σύμφωνα με την καταγγελία, η νεαρή κοπέλα κατάλαβε κάποια στιγμή ότι της έριξαν υπνωτικά χάπια στο ποτό της. Η ίδια φέρεται να αποφάσισε να αποχωρήσει από τη σουίτα και να κοιμηθεί σε άλλο δωμάτιο του ξενοδοχείου, καθώς, λόγω των χαπιών, της ήταν αδύνατον να γυρίσει στο σπίτι της. 

Τελικά, η 24χρονη βρέθηκε πεσμένη στο πάτωμα διαδρόμου του ξενοδοχείου, με την κοπέλα να επισκέπτεται αργότερα το αστυνομικό τμήμα, καταγγέλλοντας τον βιασμό της από τρεις άντρες. 


Η αστυνομία συνέλαβε τον 27χρονο συνιδιοκτήτη του καταστήματος για πλημμέλημα (που αφορά στη οργάνωση του πάρτι), ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, αφού πρώτα κατονόμασε άλλα πρόσωπα που φέρονται να είναι οι δράστες του βιασμού.


Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν άλλον έναν 27χρονο επιχειρηματία από την Αθηνά, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό. Ο 27χρονος επιχειρηματίας οδηγήθηκε σε εισαγγελέα και ανακριτή, όμως αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα, απαγόρευση να προσεγγίσει και να επικοινωνήσει με το φερόμενο θύμα). Στην απολογία του παραδέχθηκε ότι συνευρέθηκε με την 24χρονη, όμως αρνήθηκε την κατηγορία περί βιασμού και ισχυρίστηκε πως ό,τι έγινε, έγινε με τη συναίνεση της νεαρής κοπέλας.

Σημειώνεται ότι ο 27χρονος διοργανωτής του πάρτι φέρεται να είναι αυτός που με ανάρτηση του –την οποία στη συνέχεια απενεργοποίησε– παραδέχθηκε ότι πίεσε κοπέλες προκειμένου να παραβρεθούν στο πάρτι, ώστε «να ομορφύνει η βραδιά για τους φίλους και πελάτες μας που ήρθαν από Αθήνα για το τριήμερο».  

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση έχει ήδη λάβει μεγάλες διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αναφορές σε ονόματα επιχειρηματιών ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση.

Πολιτικές αντιδράσεις

Η αναπλ. τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ειρήνη Αγαθοπούλου, δήλωσε πως «τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε με αποτροπιασμό άλλο ένα περιστατικό βιασμού, αυτή τη φορά μιας 24χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς, τα περιστατικά έμφυλης βίας, ενδοοικογενειακής ή άλλης, με θύματα κορίτσια και γυναίκες, δεν έχουν τελειωμό». Και πρόσθεσε:


«Το ενθαρρυντικό είναι ότι η κοινωνία αντιδρά. Ήδη στο διαδίκτυο υπήρξε θύελλα αντιδράσεων κατά των δραστών και ένα πολύ μεγάλο κύμα συμπαράστασης προς το θύμα. Ζητούν να προχωρήσουν οι διαδικασίες της Δικαιοσύνης και να μην υπάρξει συγκάλυψη, εξαιτίας των ισχυρών διασυνδέσεων που φαίνεται να έχουν τα πρόσωπα που καταγγέλλονται. Είμαστε ξεκάθαροι: Η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές οφείλουν και σε αυτήν την υπόθεση να εργαστούν χωρίς περισπασμούς, ανεξάρτητα από το στάτους των φερόμενων ως δραστών. Να συλλέξουν με ταχύτητα – όχι ίδια με αυτήν της υπόθεσης Λιγνάδη – το απαραίτητο κρίσιμο αποδεικτικό υλικό και να προστατεύσουν το θύμα από τη δευτερογενή θυματοποίηση.»


»Τα θύματα ζητούν δικαίωση και όλες οι γυναίκες και τα κορίτσια ζητούν να μπορούν να εμπιστεύονται τις Αρχές και τους Θεσμούς όταν έχουν να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά. Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι σημαντική, αλλά και η Πολιτεία οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της για την έξαρση των περιστατικών και τον δισταγμό των θυμάτων να καταγγείλουν. Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.»

Σε σχετική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα προέβη ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σημειώνοντας πως «Οι αρχές οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους σε σχέση με τον καταγγελλόμενο βιασμό της 24χρονης στη Θεσ/νίκη ώστε οι θύτες να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Εμείς οφείλουμε να στηρίξουμε το θύμα». 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: