1.1.22

Αισιόδοξοι μέχρι βλακείας...


Μην συζητάμε για τις διακοπές του Μητσοτάκη, μας κουνάν το δάκτυλο τα κανάλια που ξαφνικά θυμήθηκαν ότι και οι πρωθυπουργοί άνθρωποι είναι. Χρειάζονται και αυτοί μέρες χαλάρωσης... Ο Τσίπρας δεν ήταν.

Μόνο ο Μητσοτάκης έχει ελευθέρας. Όποτε θέλει... φεύγει. Όποτε θέλει έρχεται. 21.657, 28.828 τα κρούσματα και ανεβαίνουμε. Έχει όμως ανοιχτό το κινητό. Για να είναι σαφές το μήνυμά τους στους πολίτες: Χαλαρααααά. Δεν τρέχει τίποτα.

Υψηλή νοσηρότητα έχουμε; Δεν έχουμε. Είπαν πονηρά Βορίδης - Γεωργιάδης (ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ). Άσε τον Καπραβέλο να φωνάζει (ΣΚΑΪ) ότι θα διασωληνώνει ασθενείς στο πάρκινγκ.

Και επειδή ο ιός δεν πάει να πάρει τον αέρα του στα Ζαγοροχώρια. Ο πρωθυπουργός μάς έκανε τη χάρη και γύρισε. «Για μια μέρα πήγε» είπε ο Μπ. Παπαδημητρίου (ΑΝΤ1), σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσει τα προσχήματα (ΑΝΤ1). Ακόμα και ο Νέρωνας γύρισε όταν η φωτιά απείλησε το σπίτι του. Και παρ' όλο που ήταν χολιασμένος με τον Τσιόδρα συσκέφτηκαν. Και συσκέφθηκε και η επιτροπή για να ανακοινώσουν τελικά: μια τρύπα στο νερό.

Τα ίδια μέτρα που θα εφαρμόζονταν στις 3 Ιανουαρίου. Λοκντάουν στη διασκέδαση. Που δεν το λένε γιατί παίζουν κρυφτό. Με τις ευθύνες τους. Ασήκωτες τις βρήκαν ξαφνικά και έψαξαν τους συνήθεις υπαίτιους να τις επιρρίψουν. Τους ειδικούς.

Τη μια εβδομάδα η κυβέρνηση ούτε που θέλει να τους ακούει. Την επομένη τους ξαναθυμάται ως μόνιμους αχθοφόρους ευθυνών. Πανηγύριζε λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο Θ. Πλεύρης ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι ειδικοί που προέβλεπαν 15.000 κρούσματα (ΑΝΤ1) και του προέκυψαν 30.000...

«Υπάρχουν προβλέψεις επιστημόνων που μιλάνε για 10.000 - 15.000 κρούσματα» έλεγαν οι δημοσιογράφοι στον Alpha και ο Μητσοτάκης απαντούσε: «Ξέρετε πόσες προβλέψεις έχω δει κατά καιρούς που πέσανε πάρα, πάρα πολύ έξω;».

Έθεσαν στο στόχαστρό τους τον Δ. Σαρηγιάννη που ζητούσε επίμονα λοκντάουν. Κλείνουν τα αυτιά τους στον Ν. Τζανάκη που μονότονα ζητάει κλείσιμο σχολείων. Αλλάζουν ακόμα και τον ΣΚΑΪ για να μην βλέπουν τον Καπραβέλο και τον Βασιλακόπουλο που ζητούν υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Γ. Παυλάκης: «Τα μέτρα έπρεπε να παρθούν το φθινόπωρο. Τώρα η ζημιά έγινε. Δεν πρέπει να αγνοούμε τον ιό. Δεν μπορούμε να λέμε ότι η επιδημία στην Ελλάδα είναι κάτω από απόλυτο έλεγχο. Αυτό δεν το είπε κάποιος ειδικός από την επιτροπή».

Ό,τι και αν λένε: «Το τελευταίο μίλι» που προεξόφλησε ο Κυριάκος έγινε «Η μέρα της μαρμότας» και ας πάρει όσα βουνά θέλει για να έχει δικαιολογία ότι δεν ακούει τους ειδικούς. Βουλιάζουμε και αυτοί καμαρώνουν.

«Δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι» λέει ο Γ. Οικονόμου (ΣΚΑΪ) περιχαρής ένα ακόμα ανέκδοτο λόγω της ημέρας. Το άλλο με το ΕΣΥ το ξέρεις;

«Στηρίξαμε το ΕΣΥ όσο κανένας»...

Κατερίνα Μπρεγιάννη 

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: