27.1.22

«Ένιωσα ντροπή και ταπείνωση»...


Τα συναισθήματα από τη σοκαριστική στιγμή όταν το μεσημέρι της Τετάρτης αντίκρισε την εικόνα με συγγενείς νεκρού να σέρνουν το φέρετρό του μέσα στα χιόνια, με κουβέρτες, στου Ζωγράφου, αφού ο δρόμος ήταν απροσπέλαστος από το χιόνι περιέγραψε στην... εκπομπή του OPEN, «Ώρα Ελλάδος», ο επαγγελματίας φωτογράφος Γιάννης Βελισσαρίδης.

«Πήγαιναν τον νεκρό τσουλήθρα, ήταν φρικτό αυτό που είδα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο φωτογράφος ο οποίος παρά το ότι όπως είπε έχει δει πολλά αποτρόπαια στην επαγγελματική του καριέρα, «αυτό ήταν το κάτι άλλο».

«Ένιωσα ντροπή και ταπείνωση για ότι είδα» εξηγεί ο Γιάννης Βελισσαρίδης ενώ αναφέρει πώς ανάμεσα στις σκέψεις που έκανε ήταν ότι σε έναν επόμενο χιονιά  όπως αυτός που έφερε η κακοκαιρία Ελπίς, θα μπορούσε ο ίδιος να βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση μένοντας και ο ίδιος στα στενά του Ζωγράφου με τις μεγάλες υψομετρικές κλίσεις. 

Η ανάρτηση του Γιάννη Βελισσαρίδη 

«Μεταφέρουν οι συγγενείς τους νεκρούς δυο στενά με κουβέρτα (ως έλκηθρο) λόγω ολισθηρότητας (παγοδρόμιο) Και ο δήμος δε σηκώνει το τηλέφωνο σε καμία υπηρεσία. Δεν ανοίγουν δρόμους, δεν ρίχνουν αλάτι, και είναι άφαντοι στην περιοχή νεκροταφείο Ζωγράφου. Αθήνα - Ζωγράφου 2022. Μεταδώστε την κατάντια μας», ανάρτησε ο Γιάννης Βελισσαρίδης δημοσιοποιώντας εικόνες και βίντεο, με τους 3  άντρες να καταβάλλουν προσπάθειες για τη μεταφορά του νεκρού, γλιστρώντας και οι ίδιοι στον πάγο.

Δήμος Ζωγράφου: Ιδιωτικό γραφείο τελετών ανέλαβε τη μεταφορά χωρίς να ενημερώσει

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των εικόνων, το ethnos.gr επικοινώνησε το απόγευμα της Τετάρτης με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Αναπληρωτή Δήμαρχο Ζωγράφου, Θεόδωρο Μετικαρίδη, ο οποίος εξήγησε ότι ο Δήμος είχε άγνοια για τη μεταφορά του νεκρού. «Δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοτική υπηρεσία», μάς είπε για τις εικόνες. «Ένα ιδιωτικό γραφείο τελετών ανέλαβε να μεταφέρει τον νεκρό χωρίς να ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Δεν ζητήθηκε συνδρομή από την οικογένεια του νεκρού, αν είχε ζητηθεί θα την είχαμε δώσει ευχαρίστως, όπως όλες αυτές τις μέρες μεταφέρουμε, με τα αυτοκίνητά μας, δημότες στα νοσοκομεία για να κάνουν αιμοκαθάρσεις. 

Ο δρόμος στον οποίο εκτυλίχθηκε το περιστατικό είναι ένας μικρός δρόμος του Δήμου που, όντως, για την ώρα είναι απροσπέλαστος. Με τα εκχιονιστικά που διαθέτει ο Δήμος Ζωγράφου, αλλά και ένα Bobcat της Περιφέρειας, έχουμε καταφέρει να καθαριστούν και να ανοιχτούν κεντρικοί δρόμοι του Δήμου. Μέχρι αύριο θα είναι ανοιχτοί και οι μικρότεροι»...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: