20.1.22

Ρίγη συγκίνησης...


Η έρευνα της Prorata που δημοσιεύθηκε χθες στην ιστοσελίδα ieidiseis δείχνει την ακρίβεια να ξεπερνά για πρώτη φορά ως παράγοντας ανησυχίας την πανδημία. Η έρευνα αυτή εξαφανίστηκε από τις ιστοσελίδες της λίστας Πέτσα. Και είναι λογικό. Διότι η ακρίβεια παράγει πολύ... μεγάλη δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Την ίδια στιγμή, ο ελληνικός λαός παρακολουθούσε την κυβερνητική φιέστα με τα Rafale. Αεροπλάνα που αγοράστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς εισήγηση κανενός αρμόδιου οργάνου, χωρίς αξιολόγηση του κόστους τους, χωρίς κανέναν έλεγχο που να διασφαλίζει τη διαφάνεια. 

Ο ελληνικός λαός είδε να σκίζουν τον γαλάζιο αττικό ουρανό μερικά δισ., τα οποία λείπουν από τα νοσοκομεία, από τα μέτρα στήριξης για την πανδημία, από τις κομμένες συντάξεις, από τις ΜΕΘ που λείπουν, από τα σχολεία με τα 27 παιδιά στις τάξεις. Και ένιωσε ρίγη συγκίνησης.

Ρίγη συγκίνησης για τον Μητσοτάκη, που, βλέποντας τη δημοτικότητα της κυβέρνησής του να κατρακυλάει, το ρίχνει στην ένταση αφενός και στον πατριωτισμό αφετέρου. Ρίγη συγκίνησης για τη Νέα Δημοκρατία, που έβαλε τα Rafale σε σποτ προεκλογικού χαρακτήρα για να πουλήσει πατριωτισμό και να χαϊδέψει τους αντιεμβολιαστές. Ρίγη συγκίνησης για την πατριδοκαπηλία με το τσουβάλι που πούλησε η λίστα Πέτσα.

Προφανώς και η άμυνα της χώρας είναι σοβαρό πράγμα. Γι' αυτό και δεν πρέπει να τη συγχέουμε με τις επικοινωνιακές επιδιώξεις του κυβερνητικού θιάσου. Ο οποίος στερείται κάθε σοβαρότητας...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: