22.1.22

Κακοκαιρία Ελπίδα: Χιονόνερο και χιόνια...


Η πρώτη διαταραχή θα περάσει γρήγορα και δεν θα προκαλέσει σημαντικά φαινόμενα . Τη Δευτέρα και την Τρίτη προβλέπονται σημαντικές χιονπτώσεις από Θεσσαλία... Σποράδες και νοτιότερα.

Σήμερα στα ανατολικά και νότια προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες στα νότια θαλάσσια Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές Από τις βραδινές ώρες τοπικές χιονοπτώσεις θα έχουμε επίσης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα βόρεια τους 3 με 4 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 6 με 8, στην υπόλοιπη χώρα τους 11 με 13 και μόνο στη νότια νησιωτική Ελλάδα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά ( ενδεικτικό υψόμετρο τα 500 μέτρα ) με εξασθένηση αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις και γρήγορη βελτίωση. Από το απόγευμα εκ νέου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 3 βαθμούς Κελσίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: