3.1.22

Γεννήθηκε αγόρι τελικά η κυρία Μακρόν;...



Λίγο πριν το τέλος του 2021, η σύζυγος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, Μπριζίτ Μακρόν, προσέφυγε στη δικαιοσύνη για διασπορά ψευδών ειδήσεων, με αφορμή φήμες που...
κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο ότι δήθεν γεννήθηκε άνδρας.

Οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί, ήθελαν την Μπριζίτ Μακρόν να έχει γεννηθεί αγόρι με το όνομα Ζαν-Μισέλ Τρονιέ. Μάλιστα, τα σχετικά δημοσιεύματα είχαν παρουσιάσει ως "ντοκουμέντο" μια παλιά οικογενειακή φωτογραφία όπου πόζαρε όλη η οικογένεια, με την μικρή τότε Μπριζίτ να κάθεται στην αγκαλιά της μητέρας της.

Ωστόσο, οι fake ισχυρισμοί ανέφεραν ότι το κοριτσάκι στην φωτογραφία ήταν η Νάταλι Φαρσί, η κόρη της αδελφής της Μπριζίτ, Μαριβόν η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο, μαζί με τον σύζυγό της, Πολ Φαρσί όταν η Μπριζίτ ήταν πολύ μικρή.

Και ισχυρίστηκαν ότι η Μπριζίτ ήταν το αγόρι με το καρό πουκάμισο που βλέπουμε στο αριστερό μέρος της φωτογραφίας - προτού "γίνει" τρανς γυναίκα και υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Η αλήθεια είναι ότι η Μπριζίτ Μακρόν προέρχεται από μία αριστοκρατική οικογένεια της Γαλλίας και γεννήθηκε από γονείς που ήταν διάσημοι σοκολατοποιοί και ζαχαροπλάστες. Η οικογένειά της Μπριζίτ διατηρούσε το ζαχαροπλαστείο στην Place Notre Dame, στο κέντρο της πόλης Αμιέν, ενώ σήμερα είναι το κορυφαίο κατάστημα της αλυσίδας Trogneux που έχει άλλα 12 υποκαταστήματα στη βόρεια Γαλλία.

Η μαθήτρια Μπριζίτ

Όσο για την Μπριζίτ Μακρόν, φοίτησε στη σχολή Notre-Dame du Sacré-Coeur από όπου προέρχεται η παρακάτω φωτογραφία της.

Η οικογένειά της την αποκαλούσε συχνά "χαρούμενη μικρή πριγκίπισσα". Αυτός ο χαρακτηρισμός "της ταίριαζε τέλεια καθώς ήταν ένα υπέροχο κοριτσάκι που βρισκόταν πάντα στο επίκεντρο της προσοχής", δήλωσε ένας οικογενειακός φίλος στην Daily Mail.

Ένας άλλος κάτοικος της πόλης όπου γεννήθηκε η Μπριζίτ και γνωρίζει καλά την οικογένεια, πρόσθεσε:

"Πάντα έπαιρνε υπέροχα δώρα και της φέρονταν σαν πριγκίπισσα. Ήταν ένα γλυκύτατο κοριτσάκι που του άρεσε να ντύνεται και να φορά τα κοσμήματα της μητέρας της. Της έδιναν ασημένια βραχιόλια. Όταν πέρασε τις εξετάσεις της, της πήραν ένα μοτοποδήλατο".

Και βέβαια, το αγόρι με το καρό πουκάμισο είναι ο εκλιπών μεγαλύτερος αδερφός της κυρίας Μακρόν, ο Ζαν Κλοντ ο οποίος ήταν 8 χρόνια μεγαλύτερος από την Μπριζίτ και έγινε διευθυντής του οικογενειακού εργοστασίου σοκολάτας.

Η αναγγελία της γέννησής της

Ακόμα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, δεδομένου ότι τα πιστοποιητικά γέννησης στην Γαλλία μπορούν να ληφθούν μόνο από το άτομο του οποίου το όνομα αναγράφεται στο πιστοποιητικό ή ενός συγγενή του ατόμου αυτού δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Όμως υπάρχει ντοκουμέντο από την γέννησή της, αφού η άφιξη της Μπριζίτ Μακρόν στον κόσμο δημοσιεύτηκε στην Courrier Picard, την καθημερινή εφημερίδα στην περιοχή του Πικαρντί, πρωτεύουσα του οποίου είναι η Αμιέν, η πατρίδα της, η οποία καταγράφει τη γέννησή της στις 13 Απριλίου 1953.

Συγκεκριμένα η αναγγελία γράφει:

"Η Αν-Μαρί, ο Ζαν Κλοντ, η Μαριβόν, η Μονίκ και ο Ζαν Μισέλ Τρονιέ έχουν τη μεγάλη χαρά να ανακοινώσουν τον ερχομό της μικρής τους αδερφής, Μπριζίτ"...

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: