2.1.22

«Η Δέλτα πιέζει στα νοσοκομεία...



...αλλά νομοτελειακά θα την εκτοπίσει η Όμικρον»....
Τις εκτιμήσεις τους για την εξέλιξη της πανδημίας, ειδικά μετά την ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, εξέφρασαν μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο Θεόδωρος Καραπάντσιος καθηγητής χημείας ΑΠΘ.

Ο... πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δήλωσε ότι: «βλέπουμε διασπορά της Όμικρον παντού. Όσοι είναι αρνητικοί και έχουν συμπτώματα δε σημαίνει ότι δεν έχουν τον ιό, άρα να συμπεριφέρονται σα να είναι θετικοί για να μην τον διασπείρουν. Να ευχηθούμε η Όμικρον να εκτοπίσει την Δέλτα, επειδή δίνει λιγότερες νοσηλείες και πιο ήπια συμπτώματα. Νομοτελειακά θα συμβεί, γιατί εξαπλώνεται γρήγορα. Θα δούμε υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων. Οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 είναι υποψήφιοι να βρεθούν από την Όμικρον στις ΜΕΘ.

Την αναγκαιότητα του εμβολιασμού δεν την κρύψαμε ποτέ, να δοθούν χρονικά διαστήματα για να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες. Η αγάπη για το δημιουργό μας δε σημαίνει την πιο γρήγορη συνάντηση μαζί του από ανοησία», τόνισε, απαντώντας σε κήρυγμα που θεωρούσε το εμβόλιο έργο του διαβόλου.


Για το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε πως «μέχρι στιγμής έχουμε συζητήσει στην επιτροπή την αναγκαιότητα για τροποποίηση του πρωτοκόλλου και έχουμε πει να μην γίνονται οι σχολικές εκδρομές τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε».


Από την πλευρά του, ο Θεόδωρος Καραπάντσιος, καθηγητής χημείας ΑΠΘ, δήλωσε ότι: «στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε εκτίναξη μέσα σε λίγες μέρες και τα λύματα έδειξαν ότι δεν έχουμε μείωση της Δέλτα την ώρα που ανεβαίνει η Όμικρον. Στις μεγάλες ηλικίες που έχουν και υποκείμενα νοσήματα θα μας δώσει νοσηλείες η Όμικρον, γιατί μέχρι στιγμής η Δέλτα είναι που πιέζει τα νοσοκομεία. Η ιατρική επιτήρηση δεν μπορεί να πιάσει τα κρούσματα, αν δεν πάνε για τεστ ή γιατί εμφάνισαν συμπτώματα, αυτό το βλέπουμε όμως στα λύματα όπου βλέπουμε τη διασπορά σε όλο της το μέγεθος, όλους όσους είναι ασυμπτωματικοί, αλλά διασπείρουν τον ιό. Έχουμε βρει ένα ερευνητικό εργαλείο και θα το δώσουμε στην Ευρώπη με χρήση PCR και συνδυασμό της εξέτασης με τα στοιχεία από τα λύματα».

Πηγή: ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: