26.1.22

Η αργία δεν ισχύει για όλους...


«Καλησπέρα σε όλους. Κατόπιν επικοινωνίας της κας Υπουργού με τον Διευθυντή κο Χίνη, παρακαλείσθε να επιστρέψετε στο γραφείο αύριο, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το σύνηθες ωράριό σας. Με εκτίμηση, Γραφείο Διευθυντή Υπουργού».

Αυτό το...

περιεχόμενο είχε το μήνυμα που έλαβαν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, όχι όλοι οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού μεν, αλλά όσοι απασχολούνται στο Ιδιαίτερο Γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού, υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Χίνη.

Απορίας άξιον διότι ο τελευταίος είναι και δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος στο ΥΠΠΟΑ.


Εστω λοιπόν κι αν η εν λόγω ειδοποίηση αφορά ένα στενότερο πυρήνα εργαζομένων (γυρω στους 10, μας είπαν) δεν αποτελεί παραβίαση της απόφασης του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής ,για την παράταση της γενικής αργίας σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και αύριο, Τετάρτη;


Και έστω ότι υπάρχουν εργασίες άμεσης προτεραιότητας και στο ΥΠΠΟ όπως εικάζουμε ότι είναι π.χ. η αποτίμηση του σαρωτικού περάσματος της «Ελπίδας» από εμβληματικά μνημεία όπως η Ακρόπολη ή άλλους χώρους της επιστασίας του. Είναι αναγκαία η φυσική παρουσία στο Υπουργείο των εργαζομένων που για να φτάσουν στην οδό Μπουμπουλίνας (αν μπορέσουν να φτάσουν) απ΄όπου μένει καθένας τους, θα διακινδυνεύσουν την ασφάλειά τους;


Δεν μπορούν άραγε να εφαρμόσουν την τηλεργασία που με τόση ευκολία αποφασίζει η κυβέρνηση για τους απλούς πολίτες;


Αυτή ωστόσο φαίνεται να είναι μία περίσταση που αυτοί ακριβώς, οι απλοί πολίτες, είναι, αν όχι πιο προνομιούχοι, σίγουρα πάντως πιο ασφαλείς από τους εργαζομένους στο ιδιαίτερο γραφείο της Υπουργού.


Ναταλί Χατζηαντωνίου


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: