16.1.22

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές...


...μετά τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη...

Τα επεισόδια που ξέσπασαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Καμάρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τη λήξη της πορείας αντιεξουσιαστών που διαμαρτύρονται για την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» του ΑΠΘ, οδήγησαν σε 27 συλλήψεις. Στο «μάτι» των αστυνομικών ο δημοσιογράφος... Χρήστος Αβραμίδης που παρά την επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας, υπεβλήθη σε έλεγχο στοιχείων επειδή τραβούσε βίντεο!
Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 27 από τις 30 προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η αστυνομία το μεσημέρι του Σαββάτου κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν με λήξη της πορείας που πραγματοποίησαν ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αστυνομικές επιχειρήσεις εκκένωσης της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» του ΑΠΘ.


Μάλιστα, για μία εκ των 27 συλλήψεων ενεργοποιήθηκε ο νέος ποινικός κώδικας και αφορά κακούργημα, για ρίψη μολότοφ.

Τρία άτομα αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά» και «Το άσυλο ανήκει σε όλη την κοινωνία έξω από το κάμπους μπάτσοι και μαφία».


Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ομάδες ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία ξεκίνησαν να πετούν βόμβες μολότοφ προς τον φραγμό των ΜΑΤ στο σιντριβάνι. Στη συνέχεια έριξαν κάδους σε στενά γύρω από τη Ροτόντα.

Έλεγχος στοιχείων στον δημοσιογράφο Χρ. Αβραμίδη

Στην πορεία των αντιεξουσιαστών, που διαμαρτύρονται για την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» του ΑΠΘ, βρέθηκε ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης.

Ο συνάδελφος, παρά την επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας, υπεβλήθη σε έλεγχο στοιχείων από τους αστυνομικούς επειδή τραβούσε βίντεο.


«Μόλις με έπιασε η αστυνομία μπροστά σε όλους τους δημοσιογράφους παρά την επίδειξη δημοσιογραφικής επειδή τραβούσα βίντεο (…). Με έβαλαν να κλείσω το κινητό, μου φώναζαν, με ρώτησαν αν είναι ο "φίλος τους ο Αβραμίδης ο γνωστός" και ένας με κλώτσησε στο καλάμι» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter που πρόσφατα επανήλθε καθώς είχε ανασταλεί προσωρινά λόγω «ασυνήθιστης δραστηριότητας» του προφίλ του.

Μετά την παρέμβαση άλλων δημοσιογράφων αφέθηκε ελεύθερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: