22.1.22

Ο κόσμος το ’χει τούμπανο...


Αν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τις διατάξεις περί ευθύνης υπουργών είχε περάσει στη συνταγματική αναθεώρηση, ο  Άδωνις Γεωργιάδης θα είχε σήμερα σοβαρό πρόβλημα. Οι 22 ρουσφετολογικές προσλήψεις, για τις οποίες τέσσερις συνεργάτες του στο ΚΕΕΛΠΝΟ θα δικαστούν για κακουργηματική απιστία, ήταν κατά... μεγάλο ποσοστό για το γραφείο του και άτομα του περιβάλλοντός του.

Αλλά η Ν.Δ. μπλόκαρε με τακτικούς ελιγμούς αυτή την αλλαγή στο σύνταγμα. Και αυτή είναι μόνο μία από τις θεσμικές μεθοδεύσεις με τις οποίες επιχειρεί να μπλοκάρει την απονομή δικαιοσύνης και την εμπέδωση της διαφάνειας στη χώρα.

Τρανταχτά παραδείγματα κυβερνητικής παρέμβασης στη Δικαιοσύνη είναι επίσης η κατάργηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς προκειμένου να αφαιρεθεί από την Τουλουπάκη η έρευνα για τη Novartis, αλλά, κυρίως η προσπάθεια της πλειοψηφίας της Προανακριτικής για τον Παπαγγελόπουλο να αποκαλύψει την ταυτότητα των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος. Και, ακόμα, η απαλλαγή των τραπεζιτών από κατηγορίες για απιστία, που κατοχυρώθηκε με αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα.

Σήμερα, με την κάλυψη της λίστας Πέτσα, έχουμε φτάσει μέχρι το να απαγγέλλεται σε δημοσιογράφους κατηγορία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση για δημοσιεύματά τους και μόνο. Μία ωμή παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου, για την οποία υπάρχουν αντιδράσεις και στο εξωτερικό.

Και από όλα αυτά ανασύρεται η δυσώδης οσμή των συστηματικών κυβερνητικών ενεργειών για τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης.  Όσο και να παριστάνει τον αθώο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κόσμος το ’χει τούμπανο...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: