15.1.22

Τέλος στις φήμες περί αναβολής του συνεδρίου από τον Τσίπρα...


Τη φημολογία περί επ’ αόριστον αναβολή του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να κλείσει επισήμως στην πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος της νέας χρονιάς, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν ήθελε να υπάρχει καμία εκκρεμότητα περί το συνέδριο ούτε ή υπόνοια πως υπάρχουν σκέψεις για μη... διενέργειά του, εκδοχή που επεδίωξε να τροφοδοτήσει η κυβέρνηση σχολιάζοντας μέσω κύκλων της πως την ίδια ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί εκλογές εμφανίζεται διστακτική στο να κάνει το Συνέδριό της λόγω πανδημίας. 

Ο Αλέξης Τσίπρας επεδίωξε να περάσει το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένος για τη διεξαγωγή του συνεδρίου του κόμματος με όποια μορφή επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες, κάτι που είχε φροντίσει να διαμηνύσει τόσο εντός όσο και εκτός Κουμουνδούρου τις ημέρες γύρω από την Πρωτοχρονιά όταν εμφανίστηκαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για απόφαση περί αναβολής που έλαβε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος. Τέτοια απόφαση βεβαίως δεν είχε ληφθεί όμως κατά τις πληροφορίες υπήρξαν μεμονωμένες οργανώσεις του κόμματος που προώθησαν τη σχετική ανακρίβεια στην εσωτερική τους αλληλογραφία.

Ως εκ τούτου κατά την έναρξη της προχθεσινής κρίσιμης συνεδρίασης για το μέλλον της “Αυγής” ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εισηγήθηκε προς τα μέλη του οργάνου την πρότασή του για χρονική μετακύληση του συνεδρίου για προφανείς επιδημιολογικούς λόγους από τις προκαθορισμένες ημερομηνίες 24-27 Φεβρουαρίου στο διάστημα 31 Μαρτίου έως και 3 Απριλίου. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν υπήρξε καμία ένσταση ως προς την πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος η οποία έγινε δεκτή από όλες τις πλευρές. Η πλευρά των λεγόμενων “προεδρικών” και μέλη της “Προοδευτικής Συμμαχίας” ζήτησαν αφού θα υπάρξει μετάθεση του συνεδρίου για έναν μήνα να δοθεί παράταση ενός μήνα και στις εγγραφές μελών. Θεωρητικώς με τον προηγούμενο σχεδιασμό εγγραφές νέων μελών στις οργανώσεις και στον iSYRIZA θα μπορούσαν να γίνονται μέχρι σήμερα, 15 Ιανουαρίου με δυνατότητα συμμετοχής και των νέων μελών στις διαδικασίες.

Ως προς την μορφή που θα πάρει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη όμως είναι βέβαιο ότι θα διερευνηθούν οι δυνατότητες για δια ζώσης διεξαγωγή του. Αλλιώς θα γίνει αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνουν οι νέες τεχνολογίες και θα διεξαχθεί ένα υβριδικό ή ψηφιακό συνέδριο. Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν το επόμενο διάστημα...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: