22.1.22

ΣΥΡΙΖΑ: Τα μηνύματα Τσίπρα στον Ανδρουλάκη...


Νέο έμμεσο μήνυμα έστειλε κατά την τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα είχε ως αποδέκτη τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ: Πως το ΠΑΣΟΚ έχασε την πολιτική του δύναμη όχι γιατί δεν είχε άξιους και ικανούς αρχηγούς, αλλά διότι ταυτίστηκε και... συγκυβέρνησε με τη Νέα Δημοκρατία.

Κοινώς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είπε στον Νίκο Ανδρουλάκη πως στην περίπτωση που από τους πολιτικούς του σχεδιασμούς δεν έχει απομακρυνθεί η σκέψη συνεργασίας με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη τότε και το νέο ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορέσει να μακροημερεύσει πολιτικά.

Μάλιστα για να ενισχύσει την άποψή του ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως ό,τι συνέβη στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα έμεινε και ως διεθνής όρος pasokification καθώς απώλεσε τεράστιο κομμάτι της εκλογικής του επιρροής δεν οφειλόταν στο ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν ήταν ικανός αρχηγός «ήταν ικανότατος, όλοι το αναγνωρίζουν» ούτε στο ότι αργότερα και η Φώφη Γεννηματά δεν ήταν ικανή ηγέτης. Αλλά στο ότι «το ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκε, υιοθέτησε, συνεργάστηκε, συγκυβέρνησε με τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό ας το έχουμε στο μυαλό μας».

Είναι σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας στον δρόμο προς τις κάλπες δημιουργεί πολιτικά διλήμματα και προς την πλευρά του ΚΙΝΑΛ προκαλώντας τον νέο πρόεδρό του να σκεφθεί τί θα σήμαινε μία ενδεχόμενη συνεργασία του με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη, όπως επίσης ακόμη και μία απόρριψη συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, εξέλιξη που θα επέτρεπε να παραμείνει στα χέρια της δεξιάς η διακυβέρνηση της χώρας. Εξ αυτού του λόγου επαναλαμβάνει διαρκώς πως ο κ. Ανδρουλάκης θα κριθεί από τις αποφάσεις που θα πάρει σε κρίσιμα ζητήματα που θα βρει μπροστά και όχι τώρα -την περίοδο του μέλιτος- αλλά και από τις αποφάσεις του για την “επόμενη μέρα”. Όπως επίσης και ότι αργά ή γρήγορα ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να διασαφηνίσει εάν είναι με τη δεξιά ή με τη δημοκρατική παράταξη.

Με βάση τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην ίδια συνέντευξη γίνεται κατανοητό πως μέσα του πιστεύει πως ακόμη κι αν σήμερα οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας αποφεύγουν να πάρουν θέση για το τί θα κάνουν τη νύχτα των εκλογών γιατί “μακριά από το χορό πολλά μπορεί να λες” η κρισιμότητα των στιγμών θα τούς αναγκάσει να τοποθετηθούν απέναντι στις εξελίξεις και στις ανάγκες να κυβερνηθεί η χώρα. Καθόλου τυχαία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε πως όταν δεν απαντάς στο κρίσιμο ερώτημα για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος κινδυνεύεις να γίνεις ΚΚΕ του κέντρου…

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: