5.1.22

Τα άστρα και ο Άδωνις...


Είναι δικαίωμα της κάθε και του κάθε αστρολόγου να κοιτούν τους πλανήτες και να κάνουν τις προβλέψεις τους. Προβλέψεις που αφορούν τα οικονομικά των ζυγών, τα επαγγελματικά των καρκίνων, τα ερωτικά των ταύρων αλλά και... προβλέψεις για το τέλος της πανδημίας. Αυτή είναι η δουλειά τους και έχουν και το κοινό τους. Από την αστρολογία ώς την πολιτική υπάρχει μια τεράστια απόσταση, που καλό θα ήταν να μην την διατρέχουν με ένα αστραπιαίο βζιιιιιιν πρόσωπα που έχουν χρεωθεί την πορεία της χώρας και το μέλλον των κατοίκων της.

Καλό θα ήταν οι πολιτικοί να μην κοιτούν τον ουρανό αλλά να πατούν στη γη όταν ανοίγουν το στόμα τους διακινδυνεύοντας προβλέψεις που αν τις πάρει κανείς στα σοβαρά, μπορεί να υπάρξουν επικίνδυνα αποτελέσματα. Γιατί όταν ένας πολιτικός βγαίνει στα κανάλια και καθορίζει με βεβαιότητα το τέλος της πανδημίας σε ένα, βία ενάμιση μήνα, τότε είναι απολύτως βέβαιο πως όσοι τον πιστέψουν θα γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τόσο τις εκκλήσεις για εμβολιασμό όσο και τα ατομικά μέτρα προστασίας.

Πόσο μάλλον όταν οι προβλέψεις και οι διαβεβαιώσεις προέρχονται από τα ίδια χείλη που προ ημερών παραδέχονταν πως το περσινό τέλος της πανδημίας από τον πρωθυπουργό ήταν ένα φτηνό παραμύθι για την προσέλκυση τουριστών σε μια δήθεν ασφαλή χώρα. Οπότε το τέλος της πανδημίας καλό θα ήταν να το αφήσουν για τους επιστήμονες τόσο οι αστρολόγοι όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης.

Αν και το να πέσουν έξω ο Κώστας Λεφάκης και η Λίτσα Πατέρα είναι κάτι που μπορεί να το αντέξουν οι φίλοι τους, το να πέσει έξω για μια ακόμη φορά ο κ. Γεωργιάδης είναι κάτι που μπορεί να μην το αντέξει μια ολόκληρη χώρα...

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια: