27.1.22

Στήριξη χωρίς αναφορά στον Στυλιανίδη και φτυάρι του Σκυλακάκη...


Τα παρακάτω τα γράφω με όλη μου τη συμπάθεια. Όταν πρωθυπουργός βγαίνει και λέει ότι στηρίζει το υπουργείο, αλλά δεν λέει το όνομα του υπουργού που προΐσταται, εσείς τι... καταλαβαίνετε; Εγώ, επειδή είμαι κομψός άνθρωπος, το είδα ως μισή στήριξη στον κ. Στυλιανίδη. Ναι, δεν πρέπει να πέσει αίμα στην αρένα και ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει τέτοια διάθεση. Αλλά, η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει. Εδώ άνθρωποι στον πρωινό καφέ έθεσαν ακόμα και θέμα Στυλιανίδη και περί τούτου δεν δέχομαι διάψευση. Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, προχωρά και μένει να φανεί για πόσο. Άλλωστε, ακόμα μέσα στον Ιανουάριο είμαστε και ακόμα δεν έχει έρθει και η αντιπυρική περίοδος. Η αντίληψη, πάντως, για τις επιδόσεις της Πολιτικής Προστασίας δεν ήταν και η καλύτερη.

Το φτυάρι του Σκυλακάκη
Ένα καταπληκτικό σκηνικό μου διηγήθηκε αυτόπτης μάρτυρας αυτού που θα σας περιγράψω. Προχθές, την επομένη του μεγάλου χιονιά, οι δρόμοι του Ψυχικού ήταν αδιάβατοι, επί της ουσίας, κάποιοι όμως θέλησαν να βγουν από τα σπίτια τους. Γι' αυτό και πήραν τα φτυάρια. Ένας από αυτούς, λοιπόν, ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος, τι να κάνει, πήρε το χιονόφτυαρο και προσπάθησε να ανοίξει το γκαράζ μπροστά στο σπίτι του. Εκτιμώ, πάντως, ότι στο σπίτι του δεν πείνασαν, μιας και ο υπουργός είναι δεινός μάγειρας.

Ποιοι δήμοι πήγαν καλά
Εδώ θα έπρεπε να ξεκινήσω με ένα ηχηρό γέλιο, διότι στην πραγματικότητα η πλειοψηφία των δήμων (και των δημάρχων) της Αττικής ξεφτιλίστηκαν. Με ξέρετε πλέον, εγώ είμαι κομψός άνθρωπος, αλλά μιλάμε για ιστορικών διαστάσεων ξεφτίλα. Τρεις μέρες και άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, χωρίς να μπορούν να βγουν και, αν βγουν, κινδυνεύουν να σπάσουν τα πόδια τους από τον παγετό. Στο Μαξίμου, πάντως, ακούω ότι εντόπισαν ορισμένους δήμους που τα πήγαν καλά και μπράβο τους. Άκουσα, λοιπόν, καλά λόγια για τον δήμο Περιστερίου (παλιά καραβάνα ο Παχατουρίδης), για τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης (Κωνσταντάτος) και την Καλλιθέα (Κάρναβος). Επιφυλάσσομαι και για άλλους.

Ιστορίες με αλάτι για κλάματα
Μιας και έπιασα το μέτωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να έρθω και σε μια ιστορία για την προμήθεια αλατιού που έμαθα και κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό. Τις προηγούμενες μέρες, δήμαρχοι της Αττικής έκαναν τηλεδιάσκεψη με τον περιφερειάρχη Αττικής, τον κ. Πατούλη, πριν το ξέσπασμα της κακοκαιρίας, για την προμήθεια αλατιού. Τότε, αλάτι δεν υπήρχε και ο κ. Πατούλης πρότεινε να πάνε, όσοι ήθελαν, το μεσημέρι της Δευτέρας στο Καπανδρίτι (!). Προχθές, έγινε νέα τηλεδιάσκεψη με δημάρχους και τον περιφερειάρχη, οι οποίοι ζήτησαν αλάτι, αλλά ο κ. Πατούλης απάντησε ότι υπάρχει πρόβλημα εφοδιασμού όλο του κράτους με αλάτι. Κάρφωσε, δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Στυλιανίδη, αν καταλαβαίνω σωστά. Χθες, μάλλον το πρόβλημα λύθηκε, οπότε ελπίζω να δούμε και αλάτι...

Ο Μαξιμιλιανός

reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: