26.1.22

ΣΥΡΙΖΑ: Ο εξαφανισμένος Μητσοτάκης...


Η αποτίμηση μίας προαναγγελθείσης κακοκαιρίας βρίσκει έναν και μόνο υπεύθυνο για όσα έχουν συμβεί τα δύο τελευταία 24ωρα στη χώρα, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει τον “εξαφανισμένο” πρωθυπουργό ως τον υπαίτιο για το χάος και την κυβερνητική ανεπάρκεια στη... διαχείριση του χιονιά και τον καλεί με αφορμή και την αυριανή του εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο να εγκαταλείψει την επικοινωνιακή διαχείριση και να απολογηθεί για την απίστευτη ταλαιπωρία που εξακολουθούν να υφίστανται χιλιάδες συμπολίτες μας.

Η απολογία και μία συγγνώμη είναι το προφανές κατά την Κουμουνδούρου, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την παράλυση του κρατικού μηχανισμού, τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και τρένα και την ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας που έμειναν χωρίς ρεύμα και θέρμανση σημειώνει πως “όσο πιο γρήγορα παραιτηθούν, όσο γρηγορότερα φύγουν, τόσο το καλύτερο για τον τόπο”.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένει την απόδοση ευθυνών κάτι που έχει ζητήσει ήδη από τη Δευτέρα διερωτώμενος πόσοι υπουργοί θα πρέπει να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση.

Η αξιωματική αντιπολιτευση ασκεί κριτική και για την πρωθυπουργική παρέμβαση σε  ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις ύψους 2.000 ευρώ που θα δοθούν για τους εγκλωβισμένους της Αττικής Οδού και διερωτάται ποιος θα δώσει αποζημιώσεις στους χιλιάδες πολίτες που έμειναν εγκλωβισμένοι για ατέλειωτες ώρες στη Μεσογείων, την Κηφισίας, τη Μαραθώνος, την Κατεχάκη, ή ακόμη και στους πολίτες που πέρασαν τις δύσκολες ώρες της επέλασης του χιονιά χωρίς ρεύμα, στο σκοτάδι και χωρίς θέρμανση.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης έκανε λόγο για τιμοκατάλογο κυβερνητικής ανεπάρκειας και προπαγάνδας αναφερόμενος στα 2.000 της Αττικής οδού προς τους εγκλωβισμένους οδηγούς ,στα 1.000 ευρώ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τους εγκλωβισμένους επιβάτες και στα 0 ευρώ σε όσους εγκλωβίστηκαν σε άλλες κεντρικές αρτηρίες της Αττικής και στο αεροδρόμιο, ενώ ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Παππάς διερωτήθηκε αν θα υπάρξει πρόνοια για όλους όσοι έχουν υποστεί απίστευτη ταλαιπωρία κι αν η ταλαιπωρία και η ασφάλεια των πολιτών μπορεί να αποτιμάται σε 1.000 ή 2.000 ευρώ.

Ο δε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πάνος Σκουρλέτης σχολίασε πως θα έρθουν μεθαύριο να μάς ζητήσουν να αυξηθούν τα διόδια ενός έργου που έχει ήδη αποσβεστεί καθώς έρχεται η ώρα ανανέωσης της σύμβασης

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν άφησε χθες ασχολίαστη την αχαρακτήριστη παρέμβαση της βουλευτίνας της ΝΔ Κατερίνας Παπακώστα που ζήτησε “ορδές τροχονόμων” να επιβάλουν πρόστιμα στους ακόμη και τώρα εγκλωβισμένους που δεν είχαν αλυσίδες στα αυτοκίνητα ώστε στην επόμενη κακοκαιρία “να το σκεφτούν διπλά και τριπλά και δεκαπλά” και σημειώνει πως βρίσκει την ιδέα της πρωτότυπη.
 
“Για να την βοηθήσουμε, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε δύο παραπάνω μέτρα ώστε να γίνει ακόμα καλύτερη. Να επιβληθούν πρόστιμα σε όσους κόπηκε το ρεύμα επειδή άναψαν πολλά σώματα στο σπίτι τους για να ζεσταθούν, και επιβάρυναν έτσι το δίκτυο. Ή να επιβληθούν πρόστιμα στους 200 εγκλωβισμένους στο τρένο, γιατί δεν φρόντισαν να έχουν μαζί τους εξοπλισμό ορειβασίας για να απεγκλωβιστούν μόνοι τους” σημειώνει η Κουμουνδούρου εκφράζοντας την απορία πώς ξέφυγε αυτό το ταλέντο από την προσοχή του κ. Μητσοτάκη...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: