17.1.22

Η Εύα Καϊλή ψηφίζεται αντιπρόεδρος...

 Η διαδικασία για την εκλογή αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προγραμματίζεται για μεθαύριο Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου και υποψήφια για μία από τις σχετικές θέσεις είναι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ, Εύα Καϊλή.

Η ευρωβουλευτής επελέγη από...

το κόμμα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, στην οποία ανήκει το Κίνημα Αλλαγής και θα είναι μεταξύ των προσώπων που αυτό θα προτείνει στο πλαίσιο της διαδικασίας.

Με βάση τους συσχετισμούς αναμένεται να εκλεγούν όλοι οι υποψήφιοι του S&D, τους οποίους μπορείτε να δείτε παρακάτω. Μάλιστα, ανάμεσά τους υπάρχει μόνο ένας άνδρας.



Σημειώνεται πως οι αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι συνολικά 14 και εκλέγονται τόσο στην αρχή, όσο και στη μέση της πενταετούς θητείας του ευρωκοινοβουλίου, κάθε φορά για δυόμισι χρόνια.


Ομόφωνα αναμένεται να εκλεγεί από την ευρωομάδα της Αριστεράς για τελευταία φορά αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης. Με αυτό το αξίωμα αναμένεται να αφήσει τις Βρυξέλλες, αφού όπως έχει δηλώσει από πέρυσι το καλοκαίρι, έχει πάρει απόφαση να κλείσει τον κύκλο της πολιτικής.


Το who is who

Στις ευρωεκλογές του 2014 η Εύα Καϊλή εξελέγη πρώτη ευρωβουλευτής με την Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη με 122.054 ψήφους.


Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής για το Μέλλον της Επιστήμης και Τεχνολογίας και του τμήματος επιστήμης και μέσων μαζικής ενημέρωσης στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι η πρώτη γυναίκα σε αυτή την θέση, και η μόνη Ελληνίδα που βραβεύθηκε στις Βρυξέλλες για το νομοθετικό έργο της στην Ψηφιακή Οικονομία και τις Τεχνολογίες του Μέλλοντος.


Ως μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, είναι εισηγήτρια για Blockchain, DLTs και AI για το S&D. Είναι ιδρύτρια του Future Forum, το Φόρουμ για το Μέλλον της Ευρώπης.


Είναι ακόμη Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το ΝΑΤΟ.


Είναι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση καταγγελόμενων παραβιάσεων και περιπτώσεων κακοδιοίκησης κατά την εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ, σε σχέση με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τη φοροαποφυγή και τη φοροδιαφυγή.


Διακρίθηκε ως Ευρωβουλευτής της Χρονιάς για την Ψηφιακή Εποχή το 2018, ενώ θεωρείται εκ των πλέον δραστήριων ευρωβουλευτών, μαζί με τον Δ. Παπαδημούλη.


Έχει διακριθεί για τις πρωτοβουλίες της στις πολιτικές της καινοτομίας, τις ανατρεπτικές και χρηματοοικονομικές τεχνολογίες, στις στρατηγικές επενδύσεις και την ανάπτυξη επιχειρηματικών μοντέλων, την νομοθεσία συμμετοχικής χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων και start up (crowdfunding), την άρση των ψηφιακών αποκλεισμών (end geoblocking), την αποκέντρωση (decentralization) και την αποδυνάμωση των μεσαζόντων αλλά και των τραπεζών στις ψηφιακές συναλλαγές μας, την κυβερνοασφάλεια, την αυτοματοποίηση, τα έξυπνα συμβόλαια και την διαχείριση δεδομένων, και πολλά ακόμη.


Στις ευρωεκλογές του 2019 επανεξελέγη ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, λαμβάνοντας 145.650 ψήφους.

Χρήστος Δεμέτης

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: