17.1.22

Άλλο «53», άλλο «Ομπρέλα»…


Όταν συγκροτήθηκε η «Ομπρέλα», δηλαδή η εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, η «μαγιά» ήταν η τάση των «53», της οποίας ατύπως ηγείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Επί της ουσίας, η «Ομπρέλα» ήταν το αποτέλεσμα της συμμαχίας μεταξύ των «53» και... ιστορικών στελεχών, όπως ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης αλλά και πρώην «ανανεωτές», όπως ο Δημήτρης Παπαδημούλης. 

Αν, όμως, και η συμπόρευση των δύο πλευρών στο πλαίσιο της «Ομπρέλας» ήταν ακύμαντη ως τώρα, στις έντονες συζητήσεις που έχουν διεξαχθεί το τελευταίο διάστημα στην Κουμουνδούρου αναφορικά με το μέλλον της «Αυγής», έχει φανεί ότι οι απόψεις δεν είναι ενιαίες. 

Μάλιστα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ουσιαστικά στήριξε όλες τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα και τάχθηκε υπέρ της ανάγκης να «βγαίνουν τα νούμερα», με κάποιους να συμπεραίνουν από την στάση του ότι θα μπορούσε να συζητήσει το κλείσιμο της καθημερινής «Αυγής». 

Η στάση του Τσακαλώτου συζήτηκε εντόνως, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής των «53» δεν ταυτίζεται με στελέχη με τα οποία συμπορεύεται στο πλαίσιο της Ομπρέλας, όπως ο Νίκος Φίλης και ο Νίκος Βούτσης. Και αυτό μπορεί να λέει πολλά ενόψει του συνεδρίου...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: