20.1.22

Εσείς που ξινίζετε γιατί η 24χρονη έδωσε συνέντευξη στον Τριανταφυλλόπουλο...


Η συνέντευξη της Γεωργίας Μπίκα στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, προκαλεί αντιδράσεις στα social media.

Μερικά...

δημοσιογραφικά σχόλια: 

Νατάσα Γιάμαλη

Δεν με νοιάζει πού επέλεξε να βγει να μιλήσει. Με νοιάζει που επέλεξε να βγει να μιλήσει. Και εκεί τελειώνει η συζήτηση.


Λίζα Δουκακάρου


Πραγματικά χρειάζεται απίστευτη δύναμη, όταν έχεις απέναντί σου ένα ολόκληρο σύστημα να προσπαθεί να σε αποτρέψει, τον ιατροδικαστή να σε βλέπει μετά από 3 μέρες τον ανακριτή μετά από 14 και τον κάθε ανόητο να λέει το μακρύ και το κοντό του. ΜΠΡΑΒΟ στη Γεωργία.


Γιάννης Παντελάκης


Πολλές οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν για τον δημοσιογράφο που επέλεξε να μιλήσει το κορίτσι από την Θεσσαλονίκη. Ενστάσεις που προέρχονται από αυτούς που γνωρίζουν, γνωρίζουν για τις προσωπικές ζωές που διέλυσε, γνωρίζουν για τις κάμερες του που έμπαιναν από τις κλειδαρότρυπες δωματίων, γνωρίζουν για τον εισαγγελικό τρόπο που έχει λειτουργήσει, γνωρίζουν πως οδήγησε ανθρώπους σε απόγνωση. Το κορίτσι όμως δεν γνωρίζει, είναι μόλις 24 χρόνων και δεν έχει καμιά υποχρέωση να γνωρίζει για κάθε Τριανταφυλλόπουλο που μπορεί επάνω στην προσωπική της ιστορία να πουλήσει θέαμα, δράμα, εξουσία, να κουνήσει το δάχτυλο, να μας πει ποιος έχει το επάνω χέρι στη δημοσιογραφία αυτής της χώρας.


Ήταν ένα κορίτσι κακοποιημένο χωρίς την ελάχιστη προστασία από κρατικές δομές που όφειλαν να υπάρχουν ,να υποδέχονται, να ακούν, να στηρίζουν, να βρίσκονται δίπλα σε αυτά τα κορίτσια. Ένα κορίτσι που δεν ακούει από κανένα mainstream (sic) μέσο ενημέρωσης για αρκετές ημέρες να αναδεικνύει την προσωπική δραματική του ιστορία και να το κάνουν μόνο όταν μερικοί τολμηροί χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης δημοσιοποιήσαν την καταγγελία.


Αυτό το κορίτσι επέλεξε έναν δημοσιογράφο που σε πολλούς δεν αρέσει, σε πολλούς δεν μας αρέσει γιατί δεν πρόκειται για τον «Ρομπέν των δασών» της δημοσιογραφίας, αλλά για έναν εκφραστή της πιο κίτρινης δημοσιογραφίας. Όμως, ο τελευταίος που έχει ευθύνη γι αυτό είναι το κορίτσι. Ας κοιταχτούμε λίγο στον καθρέπτη, ας απαντήσουμε που μπορούν να απευθύνονται αυτά τα κορίτσια, ας απαντήσουμε γιατί δημοσιογράφοι σαν και αυτόν έχουν καταφέρει για πολλά χρόνια να υποκαθιστούν θεσμικές εξουσίες και μετά ας μιλήσουμε γιατί ένα κορίτσι σε απόγνωση ζητά το δίκιο του από τον Τριανταφυλλόπουλο… 


Χρύσα Λύκου (popaganda.gr)


Ένιωθα φοβερό εκνευρισμό απ' τον κιτρινισμό του δημοσιογράφου που προσπαθούσε με ένα δήθεν πατρικό τρόπο, να μπει σε εκείνο το δωμάτιο μαρτυρίου, με δούρειο ίππο τις φοβερά αδιάκριτες και εντελώς περιττές για να απαντηθούν μπροστά από μια κάμερα ερωτήσεις, σκαλίζοντας τις θολές εικόνες της, χωρίς κανένα δίχτυ προστασίας.


Ελενα Ακρίτα


Εσείς που ξινίζετε γιατί η 24χρονη έδωσε συνέντευξη στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και «αποσύρετε τη στήριξή σας στο θύμα» λες και κάποιος χ@στηκε, την επόμενη φορά να πείτε στο θύμα τι να φοράει στη συνέντευξη και τί να πει ακριβώς όμως. Και λίστα δημοσιογράφων να της δώσετε σε ποιον θα μιλάει και ποιον όχι.

Το γεγονός ότι αυτή η συνέντευξη είναι μια ασπίδα που προστατεύει την Γ. από απειλές ισχυρών ούτε που σας πέρασε από το μυαλό;

Βρε δεν μας παρατάτε λέω εγώ. Που θα βάλετε αστερίσκους στην αλληλεγγύη σε θύμα βιασμού.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: