24.1.22

Ο άνθρωπος του Κυριάκου για τους αδύναμους και η ανανέωση στον ΑΝΤ1...


Το βράδυ του Σαββάτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Λιμάνι του Πειραιά και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αστέγους, αλλά και τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που βρίσκονταν εκεί... και διένειμαν ζεστά γεύματα. Παρατήρησα, πάντως, ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε στο πλευρό του τον Γιώργο Σταμάτη. Δεν τον ξέρετε, βεβαίως, αλλά πρόκειται για τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, ο οποίος κάνει πολλή δουλειά για τους αστέγους, τους τοξικοεξαρτημένους, την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, τα άτομα με αναπηρία κ.ο.κ. Με άλλα λόγια, εργάζεται μεθοδικά σε τομείς "χαμηλής πολιτικής", σε τομείς και κοινότητες που η ΝΔ δεν έχει πέρασμα, ενώ ο ίδιος έχει προσωπική επαφή με όλους αυτούς τους ανθρώπους. Και, βεβαίως, πολλοί του αναγνωρίζουν την προσπάθεια που κάνει. Ακόμα και οι άστεγοι του Πειραιά, αν θέλετε να ξέρετε.

Το δίλημμα της Δόμνας
Μιας και έπιασα τα του Πειραιά, το βράδυ του Σαββάτου δίπλα στον κ. Μητσοτάκη ήταν και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου. Σας είχα γράψει μετά τα Φώτα, όταν έδωσε το παρών, ότι έχει βάλει πλώρη για το μεγάλο λιμάνι και την Α' Πειραιώς. Τώρα, να σας πω και τη νεότερη πληροφορία. Κάποιοι θα ήθελαν την κ. Μιχαηλίδου ενδεχομένως στην Α' Αθηνών που της είναι και πιο οικεία (κάτοικος και η ίδια). Άλλωστε, εκεί μπορεί να υπάρξει μια ακόμα γυναικεία παρουσία, πέραν της Όλγας Κεφαλογιάννη και της Φωτεινής Πιπιλή. Βεβαίως, τα περιθώρια στην Α' Αθηνών είναι στενά και η ψήφος έχει πολλές φορές "πατριωτικά" χαρακτηριστικά σε αρκετά δημοτικά διαμερίσματα. Αφήστε που με Κικίλια, Πιερρακάκη, Πλεύρη, Κακλαμάνη και Συρίγο υπάρχει ήδη κομφούζιο. Θα δούμε, όλα ανοιχτά είναι ακόμα.

Ανανέωση στον ΑΝΤ1
Έγινε πολλή κουβέντα τις προηγούμενες εβδομάδες για την πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1 και για το αν θα μπορούσε να υπάρξει διάδοχο σχήμα για τον Γιώργο Παπαδάκη. Είχαν ακουστεί, μάλιστα, τα ονόματα της Ντόρας Κουτροκόη που παραμένει (ακόμα) στο δυναμικό του καναλιού, αλλά και της Φαίης Μαυραγάνη που έχει μεν άριστη σχέση με το OPEN, αλλά προβληματίζεται με την εν γένει κατρακύλα του σταθμού. Μαθαίνω, πάντως, ότι δεν πρέπει να υπάρχει άλλος προβληματισμός. Ο Γιώργος Παπαδάκης ανανεώνει για άλλον έναν χρόνο και θα παραμείνει σταθερός στο ραντεβού του. Αν δεν έχει ανανεώσει ήδη αυτή τη στιγμή που μιλάμε...

Ο Μαξιμιλιανίς

reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: