7.12.21

Media, ΠΑΟΚ, λιμάνι και κρασί...


Ιδού ο Όμιλος Σαββίδη στην Ελλάδα. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την απόκτηση του πλήρους και αποκλειστικού ελέγχου της Melbery Investments Limited από την κυπριακή εταιρεία περιορισμένης ευθύνης Belterra Investments Limited, αποκτώντας το 70% του μετοχικού κεφαλαίου της, πέραν του ποσοστού 30% που κατείχε ήδη. Με την... εξαγορά αυτή απέκτησε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, φανερώνοντας και το εύρος της δραστηριοποίησής της στην Ελλάδα.

Η Belterra Investments Limited είναι εταιρεία συμμετοχών, συστάθηκε στις 12 Ιουλίου 2016 και έχει την έδρα της στην Κύπρο. Ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα (μέσω των θυγατρικών της) στον τομέα της παροχής ξενοδοχειακών υπηρεσιών, υπηρεσιών γκολφ και λιμενικών υπηρεσιών τουριστικής μαρίνας, στην παραγωγή οίνου καθώς και στον τομέα εμφιάλωσης και εμπορίας φυσικού μεταλλικού νερού. Επίσης δραστηριοποιείται (μέσω των θυγατρικών της) στον κλάδο της ενημερωτικής τηλεόρασης, του ενημερωτικού Τύπου καθώς και στον κλάδο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Στον Όμιλο Belterra περιλαμβάνονται 12 εταιρείες: Οι Belterra Holdings Ltd, Πόρτο Καρράς ΑΕ, Πόρτο Καρράς Κτήμα ΑΕ, Βίλλα Γαλήνη ΑΕ, Πόρτο Καρράς Γκολφ, Πόρτο Καρράς Μαρίνα ΑΕ, Σουρωτή ΑΕ, Dimera Land & Property Investments ΑΒ Ανάπτυξη ΑΕ, Dimera Limited, Dimera Group Μονοπρόσωπη ΑΕ, ΠΑΟΚ ΠΑΕ GC Holding ΙΚΕ, Northern Wings, Dimera Media Investments, Dimera Εκδοτική ΑΕ και Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ.

Ειδικά, η Belterra Holdings Ltd συμμετέχει στην αγορά των ηλεκτρονικών εφημερίδων ενημερωτικού περιεχομένου μέσω της θυγατρικής της Dimera Ltd, Dimera Media Investments Ltd, και της θυγατρικής της τελευταίας DIMERA Εκδοτική ΑΕ, φορέα των ηλεκτρονικών εφημερίδων «Έθνος», «Έθνος της Κυριακής» και «Ημερησία». Παράλληλα, η μητρική της, Belterra Holdings Ltd, συμμετέχει στη σχετική αγορά της ενημερωτικής τηλεόρασης και στην αγορά παροχής τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω της θυγατρικής της Dimera Ltd, Dimera Media Investments Ltd, και της θυγατρικής της τελευταίας Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, που ελέγχει το Open...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: