7.12.21

Βρετανία: Το φάρμακο της GSK αντιμετωπίζει όλες τις μεταλλάξεις...


...της παραλλαγής Όμικρον...
Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία GSK ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η θεραπεία για τον κορωνοϊό που έχει αναπτύξει από κοινού με την αμερικανική Vir είναι αποτελεσματική έναντι όλων των μεταλλάξεων της παραλλαγής Όμικρον, επικαλούμενη νέα... δεδομένα από μελέτες πρώιμου σταδίου.

 

Η εν λόγω θεραπεία που φέρει το όνομα Sotrovimab βασίζεται σε αντισώματα και τα δεδομένα, που ωστόσο δεν έχουν ακόμα δημοσιευθεί επίσημα σε ιατρικό περιοδικό, δείχνουν ότι καταφέρνει να αντιμετωπίσει και τις 37 μεταλλάξεις που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα στην πρωτεΐνη ακίδας του στελέχους Όμικρον.  

 

Την περασμένη εβδομάδα, άλλα προκλινικά δεδομένα έδειξαν ότι το φάρμακο μπορεί να δράσει ενάντια στις βασικές μεταλλάξεις της παραλλαγής Όμικρον. 

 

«Αυτά τα προκλινικά δεδομένα καταδεικνύουν τη δυνατότητα το μονοκλωνικό μας αντίσωμα να είναι αποτελεσματικό έναντι της πιο πρόσφατης παραλλαγής, της Όμικρον, καθώς και όλων των άλλων ανησυχητικών παραλλαγών που έχουν καθοριστεί μέχρι σήμερα από τον ΠΟΥ», δήλωσε ο επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της GSK, Χαλ Μπάρον. 

 

Με πληροφορίες από Reuters

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: