6.12.21

Ο Θεός ΜΕΘ ημών...


Στο λεγόμενο τρίτο κόσμο παρακαλάνε για εμβόλια κατά του κορονοϊού και δεν έχουν τα χρήματα να αγοράσουν. Στην “πολιτισμένη” Δύση πάλι ορισμένοι αρνούνται να εμβολιαστούν είτε γιατί θα μπει μέσα τους τσιπάκι ή ο Σατανάς, είτε γιατί νομίζουν ότι έτσι κάνουν “αντίσταση” στο “σύστημα”, ανεξαρτήτως του εάν διαμαρτυρήθηκαν ή αγωνίστηκαν ποτέ για... εργασιακά και άλλα δικαιώματα.

Όπως με κάθε θεωρία συνωμοσίας, έτσι και πίσω από τους ανθρώπους που ακολουθούν το αντιεμβολιαστικό “κίνημα”, κρύβεται ένα τεράστιο “εγώ” και ο φόβος, όχι όμως για τις παρενέργειες του εμβολίου ή ο,τιδήποτε πραγματικό. Όταν κάποιος φοβάται μπροστά σε μία κατάσταση που είναι πέραν του ελέγχου του, εάν πιστέψει σε μία θεωρία συνωμοσίας, νομίζει ότι πια όλα βγάζουν νόημα, ακόμη και εάν η θεωρία του αυτή είναι παντελώς παράλογη. Και οι άνθρωποι με μεγάλο “εγώ” θέλουν επίσης να νομίζουν ότι αυτοί τα ξέρουν όλα καλύτερα, και από τους ειδικούς ακόμη.

Υπάρχει και μία ειδική υπο-κατηγορία και αυτοί είναι οι “διασημότητες” των θεωριών συνωμοσίας. Αυτοί που βρίσκουν μία χρυσή ευκαιρία να τονώσουν το “εγώ” τους και να προβληθούν, λέγοντας ό,τι τους κατέβει και αντλώντας ικανοποίηση από το γεγονός ότι βρίσκονται κάποιοι να τους ακουν σαν θεούς.

Ορισμένοι ιεράρχες αυτή ακριβώς την ύβρι διαπράττουν: Θέλουν να είναι επί γης θεοί για να ελέγχουν τους πιστούς, που όχι τυχαία αντιμετωπίζουν ως αμνούς, δηλαδή ως κοπάδι προβάτων.

Αλλά εάν υπάρχει Θεός, γιατί να μην έδωσε στους ανθρώπους την ικανότητα με την επιστήμη να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους και να κρατούν την πίστη μόνο για να ελπίζουν και να είναι ηθικοί;

Ξεχνούν ορισμένοι Φαρισαίοι της Εκκλησίας το πολύ διδακτικό ανέκδοτο, που θα μπορούσε να είναι μία σύγχρονη παραβολή:

Ένας πιστός χριστιανός ήταν σε ένα πλοίο που ναυάγησε. Δεν πνίγηκε αλλά έπλεε στη θάλασσα, μονάχος καταμεσής του πελάγους. Προσευχήθηκε λοιπόν στο Θεό να τον σώσει. Εμφανίστηκε αμέσως ένα πλοίο και του πέταξε σωσίβιο. Εκείνος αρνήθηκε, γιατί όπως είπε πίστευε ότι θα τον έσωζε ο Θεός. Μετά από λίγο εμφανίστηκε ένα ακόμη πλοίο. Πάλι αρνήθηκε λέγοντας: “Θα με σώσει ο Θεός.” Και τρίτο πλοίο ήρθε, αλλά ο πιστός επέμενε, πως θα τον σώσει ο Θεός.

Πνίγηκε όμως. Και όταν έφτασε στον ουρανό, παραπονέθηκε στον Θεό: “Κύριε, εγώ πίστευα σε εσένα και προσευχήθηκα, γιατί δεν με έσωσες;”

Και ο Θεός του απάντησε: “Τέκνον μου, εγώ σου έστειλα τρία πλοία!”

Το “εγώ” όμως ορισμένων ιεραρχών είναι μεγαλύτερο από την πίστη τους και η επιθυμία τους για εξουσία πάνω στο ποίμνιο μεγαλύτερη από χριστιανική αγάπη, την οποία δεν γνωρίζουν. Αλλά όταν κινδυνεύσουν οι ίδιοι θα βρουν μία θέση σε ΜΕΘ. Όπως ο αρνητής των μέτρων κατά του κορονοϊού Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, που αρνούνταν να νοσηλευτεί αλλά έπιασε μία θέση σε ΜΕΘ.

Και από τους κοσμικούς αρνητές, ο Γιώργος Τράγκας που είχε κάνει υπαρχηγό του τον Πετράκο, μία θέση στη ΜΕΘ την έπιασε... προληπτικά.

Οι ανώνυμοι αφελείς όμως που άκουγαν όλους αυτούς τους διψασμένους για “εγώ” αρνητές, θα βρουν μία θέση σε ΜΕΘ;

Αυτός είναι ένας ακόμη καλός λόγος να εμβολιαστείτε. Οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι αλλάζουν γνώμη, αν έχουν νέα δεδομένα. Δεν θα σας κοροϊδέψουμε. Δεν θα το σχολιάσουμε καν. Θα μείνει μεταξύ μας...

Βίκυ Σαμαρά

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: