27.12.21

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα...


Σε εξέλιξη η συνεδρίαση των ειδικών...

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για τα επόμενα μέτρα που θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση για την ανακοπή της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Κατόπιν εισηγήσεως της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να... γίνουν ανακοινώσεις πριν από την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, η οποία πραγματοποιείται στις 18:00

Κατά πληροφορίες, αναμένονται ανακοινώσεις – κατά πάσα πιθανότητα – από τον Θάνο Πλεύρη περί τις 17:00.

Κατά τα λοιπά, τρεις είναι οι πυλώνες των νέων μέτρων που πρόκειται να εξεταστούν ενδελεχώς από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας που συνεδριάζει αυτήν την ώρα και δεν αποκλείεται να τεθούν σε ισχύ ακόμη και πριν την έλευση του 2022, αν χρειαστεί, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.

Τα νέα μέτρα που θα αποφασιστούν θα κινούνται σε 3 πυλώνες:

Ο πρώτος πυλώνας των μέτρων θα αφορά τα κέντρα διασκέδασης και όχι στην εστίαση συνολικά. Εκεί τα μέτρα θα αφορούν στο ωράριο, τη μουσική και τους όρθιους.

Ο δεύτερος πυλώνας των μέτρων θα αφορά τα γήπεδα καθώς έχει παρατηρηθεί ότι οι φίλαθλοι δεν τηρούν τα μέτρα και ειδικότερα αυτό της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Ο τρίτος πυλώνας των μέτρων θα αφορά την τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Πρόθεση όλων είναι να ληφθούν αποφάσεις για ήπιες παρεμβάσεις που θα εφαρμοστούν μετά τις 3 Ιανουαρίου, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική ανάλυση των στοιχείων των τελευταίων 24ώρων.

Εφόσον κριθεί αναγκαίο, δεν αποκλείεται να προκριθεί ένα αυστηρότερο πακέτο μέτρων ή ο χρόνος υλοποίησής τους να καθοριστεί νωρίτερα από την Πρωτοχρονιά.

Στο 70% τα ποσοστά της παραλλαγής «Όμικρον» στην Αττική

Η νέα παραλλαγή Ομικρον δεν θα επικρατήσει, έχει ήδη κυριαρχήσει, τουλάχιστον στην Αττική, ανέφερε στο ΣΚΑΙ 100.3 και στον Παύλο Τσίμα ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) Αθανάσιος Τσακρής.

Ο κ. Τσακρής ανέφερε ότι, την τελευταία εβδομάδα σε δείγματα που ελήφθησαν από την Αττική, αποδεικνύεται ότι τα ποσοστά της παραλλαγής Ομικρον στην κοινότητα είναι πλέον στο 70%.

Διευκρίνισε δε ότι τα ποσοστά στους εμβολιασμένους με την τρίτη δόση είναι με πολύ ήπια συμπτώματα, σε σχέση μετα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: