8.12.21

Καλπάζουν ακρίβεια, ανισότητες και ανασφάλεια...


Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική που στηρίζεται -όπως λέει-στα trickle down economics ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας εν όψει και της συζήτησης επί του προϋπολογισμού για το 2022 την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αμφισβητεί ευθέως την ρητορική της κυβέρνησης πως “η οικονομία καλπάζει” και... μάλιστα όπως ανέφερε χθες μιλώντας στο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου “το μόνο που σίγουρα καλπάζει είναι η ακρίβεια,  οι ανισότητες και η ανασφάλεια”.

Για τον Αλέξη Τσίπρα τα δεδομένα δεν επιτρέπουν κανένα κλίμα ευφορίας παρά την ανάκαμψη της οικονομίας μετά τη βύθιση του 2020 καθώς στο τέλος του 2021 το ΑΕΠ της χώρας θα υπολείπεται κατά περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με αυτό του 2019. Κι επιπλέον, όπως εξηγεί, γιατί η πανδημική κρίση έφερε εκ νέου στο προσκήνιο τα “δίδυμα ελλείμματα” της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή το δημοσιονομικό και εκείνο του εμπορικού ισοζυγίου, αναστέλλοντας τα αποτελέσματα της προσαρμογής των τελευταίων ετών. Επιπροσθέτως όπως επισημαίνει, γιατί η ακρίβεια μείωση την αγοραστική δύναμη του κ

Ο Αλέξης Τσίπρας που συναντήθηκε χθες με το συνδικάτο εργαζομένων στον ΟΑΣΑ και των θυγατρικών εταιρειών καταγγέλλοντας τη δραματική κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εν μέσω πανδημίας αναμένεται να επαναλάβει την αγωνία του για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στις δύο μεγάλες κρίσης που υφίσταται η χώρα κατά την περιοδεία του στην Ήπειρο: την υγειονομική πανδημία αλλά και την πανδημία της ακρίβειας. 

Ήδη από σήμερα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο περιοδεύουν στους νομούς της περιφέρειας, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα περιοδεύσει την Πέμπτη στα Γιάννενα και την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα.

Στην ατζέντα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκκρεμούν συναντήσεις με δημάρχους και περιφερειάρχες με αντικείμενο τον συντονισμό όλων των κοινωνικών φορέων σε μία προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας μέσω της λήψης αποτελεσματικών μέτρων τόσο για τον εμβολιασμό όσο και για τη λειτουργία των σχολείων αλλά και των μέσων μαζικής μεταφοράς. 

Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας έχει πραγματοποιήσει επαφές με υγειονομικού, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στα ΜΜΕ, ενώ όταν θα ολοκληρωθεί ο κοινωνικός κύκλος των συναντήσεών του θα ξεκινήσει νέο γύρο επαφών με τις ηγεσίες των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: