1.12.21

Πρόστιμο στους ασθενείς στα ράντζα...


...Γιατί δεν τηρούν αποστάσεις...

Πνιγόμαστε στο 4ο επιδημικό, λίγο πριν από τις γιορτές, κάτι το οποίο ξόρκιζε η κυβέρνηση, που επιβάλλει τώρα υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 ετών και μάλιστα με διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ προτού –ως όφειλε– να εξαντλήσει όλα τα... άλλα μέσα που έχει για να πείσει τον κόσμο χωρίς καταναγκασμό. Ξεπέρασε τα όριά του το σύστημα υγείας αλλά και η κοινωνία, που μετράει καθημερινά περίπου 100 νεκρούς, ενώ η κυβέρνηση μετακυλίει τις ευθύνες της στους πολίτες, διολισθαίνει ακόμη μία φορά στον αυταρχισμό με τον εμβολιαστικό εξαναγκασμό που προκρίνει και μπορεί να τινάξει στον αέρα το εμβολιαστικό πρόγραμμα, διογκώνοντας τον ανορθολογισμό, επιφέροντας και νέο πλήγμα στην εμπιστοσύνη των πολιτών.

Η διασπορά κρουσμάτων σε όλη τη χώρα είναι εκτεταμένη, με τον ΕΟΔΥ να καταγράφει 7.486 νέα κρούσματα, 664 διασωληνωμένους και 90 θανάτους. Ο Νοέμβριος έκλεισε με 2.219 θανάτους, αριθμό υπερδιπλάσιο των καταγεγραμμένων θανάτων του Οκτωβρίου, που ήταν 1.110, ξυπνώντας τις μνήμες του περσινού τραγικού Νοεμβρίου με 1.780 νεκρούς και προμηνύοντας ακόμα πιο δύσκολο Δεκέμβριο σε σχέση με τον περσινό. Το γεγονός και μόνο ότι η τραγική ιστορία επαναλαμβάνεται, αποδεικνύει την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας.

Η Αττική χθες μέτρησε 2.200 κρούσματα και η Θεσσαλονίκη 1.162, ενώ στο «κόκκινο» παραμένει η Θεσσαλία με 587 και ακόμη 12 περιφερειακές ενότητες που κατέγραψαν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων: Αιτωλοακαρνανία 139, Αχαΐα 213, Εβρος 164, Ημαθία 118, Ηράκλειο 208, Ιωάαννινα 100, Κέρκυρα 124, Κοζάνη 188, Κορινθία 104, Πέλλα 130, Σέρρες 164 και Φθιώτιδα 174. Την ίδια ώρα, αύξηση του μέσου εβδομαδιαίου ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων καταγράφηκε σε τέσσερις περιοχές και συγκεκριμένα στην Πάτρα (+80%), στον Αγιο Νικόλαο (+65%), στα Ιωάννινα (+40%) και στη Θεσσαλονίκη (+19%), σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων.

Οι κραυγές αγωνίας των μαχητών της πρώτης γραμμής από ένα ΕΣΥ γονατισμένο συνεχίζονται. Ενδεικτικές της κατάρρευσης των νοσοκομείων οι αποκαρδιωτικές εικόνες με τα παραταγμένα ράντζα στην Ψυχιατρική Κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου την επομένη της γενικής του εφημερίας – εικόνες τις οποίες δημοσιοποίησε χθες η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Ράντζα είναι στοιβαγμένα σε διαδρόμους και αίθουσες, με τους ασθενείς και τους συνοδούς τους να συγχρωτίζονται, κόντρα σε όλα τα μέτρα αποφυγής της διασποράς του νέου κορονοϊού. «Στην ταβέρνα κολλάει, στα ράντζα δεν κολλάει», σχολιάζουν οι γιατροί, καλώντας τους αρμόδιους υπουργούς να... επιβάλουν πρόστιμο στους ασθενείς, γιατί δεν τηρούν αποστάσεις...

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: