28.12.21

«Ναι» στο ΠΑΣΟΚ, αλλά …θεσμικά...


Πολύς λόγος έχει γίνει για το όνομα του κόμματος, που εδρεύει επί της Χαριλάου Τρικούπη 50, ήτοι αν θα πρέπει να παραμείνει «Κίνημα Αλλαγής», να επιστρέψει στο «ΠΑΣΟΚ» και τον πράσινο ήλιο, ή να μετατραπεί σε κάτι νέο. Και ως αναμενόταν, για το θέμα ερωτούνται και οι επιτελείς του νέου αρχηγού Νίκου Ανδρουλάκη.

«Αν... σήμερα περάσετε έξω από την Χαριλάου Τρικούπη, την ιστορική έδρα του ΠΑΣΟΚ, θα δείτε ότι την κοσμεί ένας μεγάλος πράσινος ήλιος. Ένας ήλιος που ‘ζεσταίνει’ όλους εμάς που μεγαλώσαμε μέσα στο ΠΑΣΟΚ και δεν φύγαμε ποτέ απ’ αυτό, αλλά και όλα τα πολιτικά στελέχη τα οποία συμπορεύθηκαν μαζί μας στα δύσκολα», είπε ερωτηθείς σχετικά ο Στέφανος Ξεκαλάκης, στενότατος συνεργάτης του νέου προέδρου του κόμματος. 

«Μαρτυρώντας» δε, κατά κάποιον τρόπο τις σκέψεις της νέας ηγεσίας, ο κ.Ξεκαλάκης, υποστήριξε μιλώντας στην «Δημοκρατική της Ρόδου», ότι «η πολιτική θέλει συναίσθημα και το όνομα και το σύμβολό μας γεννάει πολύ απ’ αυτό. Η πολιτική όμως θέλει και σεβασμό και αυτός πρέπει να αποδίδεται με όρους θεσμικότητας προς κάθε συμμετέχοντα στον εκλογικό συνασπισμό του Κινήματος Αλλαγής». 

Έτσι, εξηγώντας ότι πάνω από όλα ‘θεσμικό κόμμα’ σημαίνει διάλογος καθ’ όλη την προσυνεδριακή περίοδο και αποφάσεις στο συνέδριο, παρέπεμψε σε αυτό για τις τελικές αποφάσεις. Υποστήριξε, εξάλλου, πως αυτή είναι η συνταγή που σφυρηλατεί την ενότητα και μεγαλώνει τα κόμματα και διαβεβαίωσε πως αυτήν ακριβώς θα ακολουθήσουν…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: