2.12.21

Ελα, μωρέ, τι τις θέλουμε τις ΜΕΘ;...


Η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ασφυκτική. Οι ενώσεις των γιατρών μιλούσαν τις τελευταίες ημέρες για περίπου 150 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Και ο συνολικός αριθμός των διασωληνωμένων έκανε εχθές... νέο ρεκόρ ανεβαίνοντας στους 690. Δεν ξέρουμε αν η κυβέρνηση διαθέτει όντως 1.300 ΜΕΘ και πόσες από αυτές λειτουργούν κανονικά.

Η πραγματικότητα λέει ότι η χώρα αυτή τη στιγμή χρειάζεται 200 ΜΕΘ παραπάνω. Αυτό λένε οι γιατροί, αυτό ζητάει και ο Τσίπρας.

Και τι λέει η κυβέρνηση;  Ότι ο αριθμός των ΜΕΘ δεν έχει σημασία, επειδή αυτοί που πάνε για διασωλήνωση θα πεθάνουν έτσι κι αλλιώς. Είτε σε ΜΕΘ, είτε σε κοινό κρεβάτι νοσοκομείου, είτε σε ράντζο στον διάδρομο. 

Αυτό έχουν πει κατά καιρούς ο Γεραπετρίτης, ο Σκέρτσος, προχθές ο βουλευτής της Ν.Δ. Μπάμπης Παπαδημητρίου, αυτό είπε εχθές στη Βουλή και ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης.  Έλα, μωρέ, τι να τις κάνουμε τις ΜΕΘ, κανένας δεν σώζεται επειδή βρήκε ΜΕΘ να μπει.

Που σημαίνει: Πάρτε απόφαση ότι η Ελλάδα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θνητότητας στην Ευρώπη. Μην μας κολλάτε, λοιπόν, να φτιάξουμε ΜΕΘ, τίποτα δεν θα αλλάξει. Γι' αυτό και δεν σκοπεύουμε να κάνουμε τίποτα απολύτως. Αυτή είναι η επίσημη κυβερνητική θέση.

Και βγάζουν και γλώσσα, αντί να κάνουν κάτι να προστατεύσουν τις ανθρώπινες ζωές.  Έτσι αντιμετωπίζουν μια κοινωνία που χάνει 100 ανθρώπους την ημέρα. Οι άριστοι του επιτελικού κράτους...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: