6.12.21

Ανδρουλακης: Ολα καλα...




 Θρίλερ για τη δεύτερη θέση με Παπανδρέου και Λοβέρδο.
Οι πρώτες αντιδράσεις...
Στο 78,22% της ενσωμάτωσης των ψήφων στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με διαφορά. Δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου και...ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Με χειροκροτήματα έγινε δεχτός στο γραφείο του στην οδό Ιπποκράτους, λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.


Ο νικητής, μετά μέχρι τώρα ενσωματωμένα αποτελέσματα των εκλογών,  ανέβηκε στο γραφείο του όπου τον περίμεναν συνεργάτες και υποστηρικτές του.


Αρκετός κόσμος που είχε συγκεντρωθεί εκεί τον αποθέωσε, με τον ίδιο να σηκώνει τη γροθιά του και να λέει μόνο «όλα καλά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφώνησε στους γονείς του και στη συνέχεια επικοινώνησε με συνεργάτες του ανά την Ελλάδα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα περιμένει να κάνει δήλωση, μετά τους συνυποψηφίους του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτή θα τονίζει την ανάγκη για ενότητα στο Κίνημα την επόμενη ημέρα.


Λίγο μετά τις 23:00 ο Νίκος Ανδρουλάκης, αποχώρησε από το γραφείο του.

Συνεργάτες και φίλοι του Νίκου Ανδρουλάκη, έχουν μεταβεί στο δεύτερο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη, όπου επικρατεί πανηγυρικό κλίμα και συγκίνηση.

«Είναι κοινωνικό αίτημα», τονίζουν.

Τα ποσοστά:

Ν. Ανδρουλάκης: 37,3%
Γ. Παπανδρέου: 27,73%
Α. Λοβέρδος: 25,82%
Π. Χρηστίδης: 3,22%
Χ. Καστανίδης: 3,04%
Π. Γερουλάνος: 2,89%

Οι πρώτες αντιδράσεις

Ακόμη είμαστε στην αρχή της καταμέτρησης, είπαν συνεργάτες στο «στρατηγείο» του Γιώργου Παπανδρέου, σχολιάζοντας τα πρώτα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Χάρης Καστανίδης, ικανοποιημένος από τη συμμετοχή, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το αποτέλεσμα φέρνει κόσμο στο Κίνημα Αλλαγής και επεσήμανε ότι το επόμενο στοίχημα είναι να αναδειχτεί το ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε πρωταγωνιστή της δημόσιας ζωής.

Μεγάλη συμμετοχή

Οι κάλπες έκλεισαν λίγο μετά τις 20:30, καθώς λόγω της μαζικής προσέλευσης του κόσμου κρίθηκε αναγκαίο να δοθεί παράταση, ενώ κανονικά θα έκλειναν στις 19:00.

Μετά την πρώτη παράταση που δόθηκε για τις 20:00, δόθηκε και νέα παράταση για τα εκλογικά τμήματα όπου στις 20:00 περίμενε ακόμα κόσμος για να  ψηφίσει.

Σύμφωνα με τίς τελικές εκτιμήσεις η συμμετοχή έφτασε περίπου σε 276.000 άτομα, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα 212.000 άτομα που συμμετείχαν στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2017.

Στο εξωτερικό ψήφισαν περίπου 2.000 άτομα.

Στο μοναδικό εκλογικό τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο για τις για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ ψήφισαν συνολικά 224 άτομα.

Έλαβαν κατά σειρά προτίμησης: Νίκος Ανδρουλάκης 89, Γιώργος Παπανδρέου 65, Ανδρέας Λοβέρδος 38, Παύλος Χρηστίδης 17, Παύλος Γερουλάνος 11, Χάρης Καστανίδης 3. Υπήρξε και ένα άκυρο.

Συνολικά στο εξωτερικό λειτούργησαν 22 εκλογικά τμήματα σε 11 χώρες για τον απόδημο ελληνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: