1.12.21

Ρεκόρ εννεαμήνου για θανάτους στη Γερμανία...



...που οδεύει προς υποχρεωτικό εμβολιασμό...

Μετά την Αυστρία και η Γερμανία φαίνεται πως οδεύει προς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού της χώρας, που σήμερα κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό θανάτων λόγω νέου κορονοϊού μέσα σε 24 ώρες από... τις 18 Φεβρουαρίου.

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε 446 θανάτους, αυξάνοντας το συνολικό απολογισμό των θυμάτων σε 101.790, και 67.186 νέα κρούσματα, 302 περισσότερα σε σχέση με πριν από μία εβδομάδα. 

Στο μεταξύ ο Γκέρνοτ Μαρξ, πρόεδρος της ένωσης DIVI των εντατικολόγων, προειδοποίησε πως η χώρα μπορεί να έχει 6.000 ανθρώπους σε ΜΕΘ μέχρι τα Χριστούγεννα, ανεξάρτητα από τα μέτρα που θα αποφασιστούν τώρα από τους πολιτικούς.


Ο αριθμός συγκρίνεται με τον προηγούμενο υψηλό αριθμό 5.745 ασθενών με Covid-19 στην εντατική στις 3 Ιανουαρίου. Η Γερμανία έχει επίσης τώρα λιγότερες διαθέσιμες κλίνες εξαιτίας ελλείψεων στο νοσηλευτικό προσωπικό.

«Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF και κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο ενός προσωρινού λοκντάουν. «Πρέπει να σώσουμε τις κλινικές από την κατάρρευση».

Χθες η ομοσπονδιακή και οι περιφερειακές κυβερνήσεις της Γερμανίας συμφώνησαν να αναλάβουν δράση για να αντιμετωπίσουν το τέταρτο κύμα, μεταξύ άλλων με την εντατικοποίηση της εμβολιαστικής εκστρατείας και του περιορισμού των επαφών, ιδιαίτερα των ανεμβολίαστων.

Οι ηγέτες, οι οποίοι ήδη επικρίνονται ότι ενήργησαν πολύ αργά, συμφώνησαν να λάβουν αποφάσεις αύριο, σχετικά με προτάσεις όπως να υποχρεωθούν οι πελάτες να επιδεικνύουν απόδειξη εμβολιασμού ή ανάρρωσης σε καταστήματα και να περιοριστεί ο αριθμός των ανθρώπων σε μεγάλες εκδηλώσεις.

Τέλος, τέσσερα κρούσματα της νέας παραλλαγής «Όμικρον» εντοπίστηκαν στα νότια της χώρας, σύμφωνα με το γραφείο δημόσιας υγείας της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Τρία από τα πρόσωπα που μολύνθηκαν είχαν επιστρέψει από επιχειρηματικό ταξίδι στη Νότια Αφρική στις 26 Νοεμβρίου και στις 27 Νοεμβρίου και το τέταρτο πρόσωπο είναι μέλος της οικογένειας ενός από τους τρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: