2.12.21

Κι άλλα μπλόκα στους ανεμβολίαστους βάζει η κυβέρνηση...


Τέλος οι μαϊμού νοσούντες...

Ανεξάντλητοι φαίνεται ότι είναι τελικά οι τρόποι πίεσης των ανεμβολίαστων από κυβέρνηση και ειδικούς, με νέες προτάσεις που μετουσιώνονται σε μέτρα. Η επιτροπή συνεδρίασε χθες και σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήθηκε δυο νέες παρεμβάσεις έτσι ώστε να μπει από την μια φρένο στα μαϊμού πιστοποιητικά νόσησης και από την άλλη, να νιώσουν οι πολίτες ασφαλείς όταν θα κινούνται τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε χώρους που θα είναι γιορτινό το κλίμα.

Ταυτόχρονα, στην προσπάθεια να... εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν όσο περισσότεροι πολίτες γίνεται με την τρίτη δόση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όπως αποκάλυψε, έχει ζητήσει από τους ειδικούς να αποφανθούν αν μπορεί η τρίτη δόση να έρθει πιο κοντά από το χρονικό όριο που υπάρχει και να πάει στους 3 με 4 μήνες.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλη την ΕΕ;

Παρότι δεν είναι μια εύκολη απόφαση, η Ευρωπαϊκή Ένωση βλέποντας την πανδημία να επελαύνει ξανά, μέσα από έναν από τους θεσμικούς της εκπροσώπους, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έβαλε στο τραπέζι την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Έδωσε δηλαδή το εναρκτήριο λάκτισμα για να αρχίσει η συζήτηση, η οποία δεν αποκλείεται να καταλήξει σε αποφάσεις. Βέβαια, η όποια απόφαση μπορεί να μην είναι υποχρεωτικά εφαρμόσιμη αφού κάθε χώρα θα αποφασίσει σε εθνικό επίπεδο, αλλά δεν παύει να είναι η αρχή για την καθιέρωση της υποχρεωτικότητας.

Τέλος στα μαϊμού πιστοποιητικά νόσησης

Μια απόφαση που θα έπρεπε να έχει ληφθεί νωρίτερα σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, είναι αυτή να μην γίνονται δεκτά τα πιστοποιητικά νόσησης μόνο με την προσκόμιση rapid test. Κι αυτό, γιατί είχε στηθεί μια ολόκληρη φάμπρικα με πλαστά πιστοποιητικά έτσι ώστε κάποιοι να φαίνονται ως νοσούντες και να αποφεύγουν έτσι να εμβολιαστούν. Η εισήγηση την οποία σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbeast βλέπει θετικά η κυβέρνηση είναι από εδώ και στο εξής τα πιστοποιητικά νόσησης να εκδίδονται μόνο μετά από την διεξαγωγή μοριακού τεστ, του λεγόμενου και πιο ακριβού από τα υπόλοιπα τεστ, PCR.

Μόνο εμβολιασμένοι εργαζόμενοι σε θεματικά πάρκα;

Η επιτροπή, δεν εισηγείται μόνο το παραπάνω μέτρο αλλά και να καταστήσει ως προϋπόθεση για να δουλέψει κάποιος τις μέρες των γιορτών σε ένα χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο, οπουδήποτε στην Ελλάδα, να είναι εμβολιασμένος. Αυτό γίνεται για να δημιουργηθεί ένα πλέγμα ασφάλειας καθώς και οι επισκέπτες θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι.

Το πρωί, για τα νέα μέτρα, τόσο αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό, όσο και τα συμπληρωματικά θα κάνει εκτενή εξειδίκευση ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεμιστοκλή Ζαούτη.

Επίσης, ως πολύ σημαντική θεωρείται η συνάντηση που θα έχει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: