4.12.21

Δύο ύποπτα κρούσματα της «Όμικρον» στην Αθήνα...



Δύο νέα ύποπτα κρούσματα της «Όμικρον» στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αθήνα ανακοίνωσε το πρωί ο υπουργός Υγείας διευκρινίζοντας πως δεν σχετίζονται με την πρώτη μόλυνση, 44χρονου άνδρα, που επιβεβαιώθηκε πριν δύο μέρες στα Χανιά. 

Μιλώντας στον... ΑΝΤ1 ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι πρόκειται για «συμπολίτες μας που είναι σε άλλες περιοχές και ήρθαν από τις συγκεκριμένες χώρες. Αυτή τη στιγμή έχουν νοσήσει και παρακολουθούμε αν η νόσησή τους συνδυάζεται με Όμικρον ή είναι η Δέλτα».


Οι ασθενείς βρίσκονται σε καραντίνα, αφού βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τη Δευτέρα αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, που έγιναν λόγω της προέλευσής του από τον αφρικανικό νότο, για να να διαπιστωθεί εάν προσβλήθηκαν από τη Β.1.1529.

Ο 44χρονος, μόνιμος κάτοικος Γιοχάνεσμπουργκ ο οποίος ήρθε για Χριστούγεννα στην Ελλάδα, παραμένει θετικός αφού εμφάνισε ήπια συμπτώματα, καθώς είναι εμβολιασμένος.

Θυμίζουμε ότι το ράπιντ τεστ στο οποίο υποβλήθηκε αρχικά στο αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης» βγήκε αρνητικό, ωστόσο επειδή είχε ελαφρά συμπτώματα, έκανε μοριακό τεστ σε ιδιωτική κλινική που είχε θετική ένδειξη.

Σημειώνεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.201 κρούσματα με τους διασωληνωμένους να ανέρχονται σε 694. Ακόμα 102 άνθρωποι κατέληξαν σε μία μόλις μέρα με αποτέλεσμα η χώρα να θρηνεί συνολικά 18.427 νεκρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: