16.12.21

Ο Π. Κουρουμπλής αποκάλεσε δολοφόνους τους βουλευτές της Ν.Δ...




Άναψαν τα αίματα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού 2022, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής αποκάλεσε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας «δολοφόνους» με αφορμή τα... πρόσφατα δημοσιεύματα για τη μελέτη των καθηγητών Σ. Τσιόδρα και Θ. Λύτρα αναφορικά με τις ΜΕΘ, τα οποία «καίνε» το Μαξίμου.

«Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα τον απολογηθεί γι’ αυτό; Ντροπή! Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρουμπλής.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις από τη μεριά της κυβερνητικής παράταξης και αναστάτωση για αρκετά λεπτά μέσα στην αίθουσα, με τον πρόεδρο του σώματος να ζητά επίμονα από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει. 


Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε στη συνέχεια ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, εμφανώς οργισμένος, μιλώντας για «πρωτοφανή αθλιότητα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και απαιτώντας να απολογηθεί άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητήσει από τον Π. Κουρουμπλή να ανακαλέσει τη διατύπωσή του. «Είστε λίγοι», είπε σε υψηλούς τόνους ο Γ. Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι θα παραμείνει σιωπηλός στο βήμα μέχρι να τελειώσει ο χρόνος του – ωστόσο, ακολούθως, συνέχισε κανονικά την ομιλία του. 

«Ποιος θα απολογηθεί για το φίλο μου που πέθανε εκτός ΜΕΘ», απάντησε από τα έδρανα της Βουλής ο Π. Κουρουμπλής κατά τη διάρκεια της γενικευμένης έντασης, αποχωρώντας στη συνέχεια από την αίθουσα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, σε μια σύντομη τοποθέτησή του, επιχείρησε να πάρει αποστάσεις από τις δηλώσεις Κουρουμπλή, αιτιολογώντας όμως εν μέρει την οργή του τελευταίου. Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε σημαντικά ερωτήματα για το θέμα της μελέτης των Τσιόδρα - Λύτρα, ωστόσο η κυβέρνηση τα άφησε αναπάντητα, ανοίγοντας έτσι «τον δρόμο για άστοχες και παρεξηγήσιμες» εκφράσεις. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε πως «δεν κάναμε ούτε θα κάνουμε» τυμβωρυχία.

Το συμβάν σχολίασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος λέγοντας για τον Π. Κουρουμπλή, πως «οι χαρακτηρισμοί αυτοί χαρακτηρίζουν τον ίδιο».

Μομφή κατά Κουρουμπλή

Λίγη ώρα αργότερα, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, σε παρέμβασή του, απηύθυνε πρόταση μομφής κατά του Π. Κουρουμπλή, για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.  Η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής συνεπάγεται την περικοπή του ενός τετάρτου της μηνιαίας αποζημίωσής του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει ξεκάθαρα τον Π. Κουρουμπλή. 

Φίλης: Δεν προχωρά έτσι η Δημοκρατία, με το «μία σου και μία μου» 

Ξεκάθαρες αποστάσεις από τον Π. Κουρουμπλή πήρε ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Φίλης. «Δεν μας καλύπτουν όσα είπε», δήλωσε ο κ. Φίλης, προσθέτοντας όμως ότι ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε πως έχει χάσει φίλους τους από την πανδημία. Επίσης, θύμισε την απαράδεκτη στάση βουλευτών της Ν.Δ. σε άλλες περιπτώσεις, όπως στη Συμφωνία των Πρεσπών και την τραγωδία στο Μάτι. 

«Την προηγούμενη περίοδο βουλευτές της Ν.Δ. με αποκάλεσαν προδότη για τη στάση μου επί της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. Δεν προχωρά έτσι η Δημοκρατία, με το "μία σου και μία μου"», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: